Номинираният за кандидат-премиер на левицата Пламен Орешарски се срещна с представители на бизнеса от Стара Загора и региона. Той посочи и четири конкретни мерки, които трябва да се направят за стабилизиране на българската икономика.

"Нормализиране на инвестиционния климат и преустановяване на практики с неясни мотиви да се притискат фирми. Подобряване на събираемостта на приходите, преди всичко от акцизни стоки. привличане на инвестиции и благоприятстване на малко по-ниски лихви чрез привличане на външни ресурси през Банката за развитие", изреди мерките Орешарски.

Според него в областта на енергетиката страната ни се нуждае от стратегически планове за развитие за години напред и по-далгосрочна визия.

"За съжаление особено в енергетиката развитието не може да се накъсва на по 4-годишни цикли, на което сме свидетели особено последния мандат", заяви Оершарски.

Кандидат-премиерът на левицата заяви, че обещаните от социалистите 250 хил. работни места могат да бъдат постигнати при растеж на Брутния вътрешен продукт с 3-4% годишно. Според него ефектът от премахването на плоския данък ще се отрази най-вече на т.нар. работещи бедни. Около 300 до 350 млн. лв. очаквал да се върнат в потреблението от освобождаване на най-ниските доходи от данъци.

 "Не очаквам от по-високата ставка върху високите доходи да влезе кой знае какъв приход в хазната", заяви още Орешарски. Той припомни, че голям проблем за страната ни е и ниската квалификация на много от безработните и обяви, че трябва да се работи за въвеждане на т.нар. производствени стажове, при които ученици и студенти в последните курсове да се обучават на работното място.

 


Поп Кръстю
16.04.2013 15:25:52
0
0

Не се поддавай на комунистически провокации! ГЛАСУВАЙ ЗА ГЕРБ! Да изметем мутиралата БКП в БСП от най-новата ни политическа история. Това е партията, причинила най-много нещастията на отечеството, а през 1989 г. я доведе до национална катастрофа.

Петров
16.04.2013 15:36:27
0
0

Орешарски говори общи неща.Нищо конкретно.Първата година ще се оправдава с герб, втората със световната криза, третата с кривата ракета и космоса, четвъртата ще се готви за избори. А Бойко каза-работа работа и пак работа.Високите заплати и пенсии сами ще дойдат.Е това е правилния път.ЗАТОВА ГЛАСУВАЙ ЗА ГЕРБ.Не ме гледай умно българино.

А. Стоянова
16.04.2013 17:22:41
0
0

Ползотворен е практическият подход на г-н Орешарски, в предизборните му срещи. Една от най-важните задачи на следващото правителство, ще бъде свързана с бързо намаляване на безработицата, а условие за това е съживяване, стабилизиране и развитие на икономиката. А направленията в развитието на икономиката на страната ни, ще бъдат основа за разработване на стратегия за развитие на енергетиката ни. Проследяване структурата на товаровия график на потреблението, ще покаже необходимостта от базови, междинни и върхови мощности и съответно видовете централи. Проучванията могат да започнат успоредно с развитието и на другите отрасли. Мисля, че няма пречки да се осъществи по-тясна връзка със специалистите от МИЕТ на Служебното Правителство (СП). Явно е, че БСП ще участва в следващия парламент (като управляващи или опозиция), така че може да се спести време, чрез известно взаимодействие, между отделните специалисти, за да се осигури приемственост.РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола