Нашият президент г-н Росен Плевнелиев също е милионер. Той е един от крупните милионери в държавата, обяви лидерът на „Ред, законност, справедливост" Яне Янев в предаването на БНР "Неделя 150".  "Нека да даде пример пред обществото и да каже - има ли фирми в офшорни зони, какви са тези фирми, в кой период от време са работили, самият той има ли сметки в Швейцария или в офшорни зони, с тези сметки как точно се борави, директно ли, поставени лица ли, за да може той да успокои обществото, преди да се появят сензационните цифри за определени персони в България", каза Янев.

Лидерът на РЗС прогнозира избухване на народно недоволство, ако в следващите седмици или месеци излезе информация с притежателите на сметки в офшорни зони, сред които може да се окажат и български имена.

„За първи път има толкова ясно и категорично противопоставяне на влязъл в сила закон, който е задължителен за всички - каза Янев в коментар на противопоставянето на работодателите на последните промени в Закона за публичност на имуществото. - Не може да има привилегировани групи. Аз като народен представител се отчитам пред моите избиратели. А има работодатели, които също са отговорни пред обществото, защото осигуряват работата на 2-3-5 хиляди души и би трябвало всеки български гражданин да знае тези, които решават съдбата по отношение на доходите, които получаваме, дали нямат други подбуди".

Според финансиста Красими Ангарски подобна информация няма да бъде предоставяна на държавни органи и скандал няма да има. В "Неделя 150" Ангарски подчерта, че фактът, че някой работи чрез офшорна зона, не означава, че е извън закона и не си е плащал данъците. По повод напускането на Националния съвет за тристранно сътрудничество на работодателите, недоволни от Закона за публичност на имуществото, Ангарски заяви: „В никакъв случай не трябваше да напускат, защото в края на краищата там се работи за развитието на държавата. Те като искат да работят и да правят пари в тази държава, трябва да участват".

Според финансовия експерт Иван Петров проблемите с офшорните зони са два - там се укриват средства, придобити по незаконен начин и сложната финансова структура, целяща "замитане на следите". „Евентуалното разкриване на хора със сметки в тези зони едва ли ще има голям ефект", смята Петров.


Аз
07.04.2013 13:55:23
0
0

Сега остава и родният ни президент да се окаже с офшорка. Яне ги подкара всички, но крайно време беше някой да го направи. Законът е за всички, дано треперещите да не им лъснат доходите, се съобразят с това. Работодателите се държат като ощипана мома на хората. Това с напускането беше много смешно. Когато някой им направи нещо, което не им харесва, фръц, напускаме...

Марио
07.04.2013 14:03:53
0
0

След като не е престъпление да държиш парите си в офшорка, защо всички се дърпат да разкрият къде са им банковите сметки? Г-н Президент, да нямате сметки на Каймановите острови? Че май ви е подгонил истински Кайман - Яне!

mimi
07.04.2013 14:08:27
0
0

Имат Яне и Плевнелиев има сметки в офшорни зони, и Борисов има и Цветанов и всички БОКОВЦИ имат сметки в офшорни зони.

Анонимен
07.04.2013 14:10:49
0
0

Да се молим ГЕРБ повече да ни управлява,това е най-важното !

Миме,... не само ядене трябва и акъл
07.04.2013 14:14:01
0
0

Не знам боковците имат ли сметки или така врекат червенителаптопи край Радомир. Но че Р.Овч. и останалата червена гад има стотици милиони е сигурно. И на мистър Клий(зма)н не му е чист косъма. Питайте Моничето.

калоян
07.04.2013 14:39:42
0
0

По-горе някаква богомолка пали свещ ГЕРБ да продължи да ни управлява?! мазохисти в България валяло! Веднага след обявяване проучванията на социолозите за водачеството на ГЕРБ цените тръгнаха нагоре!

EкспертУ
07.04.2013 15:15:17
0
0

"финансовия експерт Иван Петров ".........????? Какъв е този "експерт" бееееее?? Колко пари е спечелил от инвестиране на финансовите пазари??? От сега ви казвам : НУЛА-НУЛА-НУЛА. Всичките "експерти" в Беге са такива.-хвани единия,удари другия. A за офшорните зони.Ами отворете сайтовете за регистрация на фирми в такива зони и ще видите че и България е между тях!!! Идиота Янка пак се пеняви за глупости.

Ivan2
07.04.2013 15:59:53
0
0

Още 4 години ГЕРБ и БСП и с България е свършено! Пенсионерите ще умрат от "състоялата се" здравна реформа, а децата им, разчитащи на техните пенсии (20-40-годишните), ще умрат от глад. Те и без друго няма да стигнат до пенсии заради социалната система, работеща в полза на бг-работодател и синдикалистите-мафиоти!

Илияна
08.04.2013 09:20:23
0
0

Плевнелиев стана милионер на гърба на народа, двамата с олигарха Иво Прокопиев са замесени в злоупотреби с власт, пране на пари и нечисти сделки. Крайно време е да бъдат дадени на прокуратурата и да си получат заслужените наказания.

Катя
08.04.2013 09:23:08
0
0

Президентът ни милионер, а децата на България гладни, българският народ-беден, никаква съпричастност към страданията на българите от страна на държавния глава, който се интересува само как да натрупа колкото се може повече милиони в сметките си, за да има и за след изтичането на мандата му. Плевнелиев в никакъв случай не е подходящ за президент на България.1 2

РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола