Държавата е плащала на ТЕЦ "Марица" 1 и 3, когато са извън режим на работа. "Марица" 1 получавала 70 лева час, а "Марица" 3 - 48 лева на час. Спирането на централите се налагало заради намаленото потребление на енергия.

Това обяви енергийният министър от правителството на ГЕРБ Делян Добрев на извънредна пресконференция в централата на партията Делян Добрев по повод отправените по-рано обвинения от страна на социалистите към него.

„Не само ТЕЦ-овете получавали пари за преустановяване на производство на електричество, но и два вятърни парка в Североизточна България - твърди Добрев. - Те са били построени през 2007 и 2008 година по време на управлението на Тройната коалиция".

„Когато вятърните централи произвеждат 80% от техния капацитет, тогава държавата покривала останалите 20%", каза още бившият министър.

За разходите на държавата за енергия Добрев упреква предишното управление. "Ако не беше подписан този особен залог от Румен Овчаров, това нямаше да се случи. Заложени са държавните залози на НЕК в полза на частните компании", коментира бившият министър и добави, че щом е разбрал за тях, веднага е потърсил прокуратурата.

Добрев увери също така, че нищо не се прави по изграждането на Седми блок на АЕЦ "Козлодуй". Трябвало да се направят редица проучвания за това, освен това нямало и решение на НЕК.

„БСП отново се опитва да обясни, че АЕЦ „Белене" е необходим, а въпросът, който хората задават, е какъв беше смисълът от АЕЦ „Белене", щом не можем да потребим енергията, която произвеждаме. Произвеждаме повече енергия, отколкото можем да консумираме", подчерта Добрев.

„Ние винаги сме гласували за разпределяне на дивидентите от печалбата на ЕРП-тата. Това са печалби, които не са реинвестирани - продължи Добрев. - Решението държавата да изгуби своите 33% в ЕРП-тата е взето по времето на министър Трайчо Трайков. Затова много се учудвам, че от БСП споменават моето име. Аз съм станал министър март 2012 година, тоест четири месеца, след като приватизацията е приключила. Явор Куюмджиев от БСП показва тотална неграмотност и неразбиране на проблемите. Днес социалистите хвърлиха кал по политическите опоненти. Това го правят, защото не могат да обяснят къде изчезнаха и потънаха милиардите, дадени по тяхно време за АЕЦ "Белене".


Guffaw $! 2013!
05.04.2013 18:15:23
0
0

1.Касови апарати с GPRS ръзка към НАП (няма го никъде в ЕС) 75 млн. лв. източени от фирмите, и 3 млн.лв. за GSM оператори всяка година.Ефектът за НАП е минимален, защото загубите за бюджета идват от източването на ДДС през фирми бушони. 2.Всички вендинг и игрални апарати да имат GPRS устройство за връзка с НАП.Нещо, което го няма никъде в света.Около 12,5 млн.лв. източени от малките фирми.За GSM оператори всяка година още 500хил.лв.ВАС отмени поправката в закона,обаче сега няма Парламент.3.Данък върху лихвите...най-бедните в Европа и не само там, с още една евро придобивка тип "щастливи кокошки". 4.Държавата продължава да генерира нови безобразия, като дава готов бизнес на определени фирми.6.Няма фирма в България, която да отговаря на всички ежедневно нови безумни изисквания.Поради горните причини в България единствено ще се развиват престъпните групировки(монополи),защото останалите се убиват от законите,ограниченията и регулациите.

Guffaw $! 2013!
05.04.2013 18:15:54
0
0

Дефицитът в социалната сфера на България е 18,9 млрд. лв. за последните 4 години, показват изчисления на база данни на Министерство на финансите. Впечатляващото е, че при приходи от едва 21,3 млрд. лв., разходите са за 40,3 млрд. лв.Основният дефицит е в сектора на пенсиите и обезщетенията - 17,2 млрд. лв., докато здравноосигурителният дефицит е само 1,7 млрд. лв. за четирите години.Тотално е нарушена бюджетната дисциплина и правилото парите от осигуровки да отиват за осигурителни плащания, а тези от данъци за строителство, издръжка на администрацията, образование, сигурност, охрана и други държавни функции.Вместо това приходите от данъци се използват за финансиране на Фалиралата Осигурителна Система на България.

Guffaw $! 2013!
05.04.2013 18:16:29
0
0

Гражданите искаха ли, да ги управляват БСП с АЕЦ "Белене", ДПС с "Цанков Камък", Румен Овчаров и Росен Плевнелиев с "Марица Изток 1", и "Марица Изток 3", и постоянно източване чрез "възобновяеми енергийни източници"? Всичко това, ако се случи или продължи да се случва ще струва на българите над 42 милиарда лева. И ще се плати през сметките за ел.енергия. Белене е спряна, но БСП иска да я реанимира. Двете "марици", Плевнелиев ги брани със зъби, нокти, наглост и коварство. ДПС далаверите, даже не се обсъждат. Източването на ДДС няма спиране! Последното голямо "перо" за източване на пари от криминалният елит.Който пък има подкрепата на административния елит - полиция, прокуратура, съд. А този елит пък има подкрепата на политическия елит.Така се прави преврат срещу лошо правителство в държава от третият свят за да дойде на власт катастрофално лошото.Първо насъскваш хората и после те сами свалят правителството.След това докарваш "момчетата от Харвард" за да можеш да откраднеш милиардите!

Guffaw $! 2013!
05.04.2013 18:16:59
0
0

Когато в едно общество процесите зависят от Пропагандата, главното винаги се Подминава.Частният дълг вече гони големината на БВП и представлява над 55 милиарда долара.Казано на ясен български език, капиталистите(колонисти) и техните слуги - представителните политици и идианците с пера (административният елит - полиция, прокуратура, съд),след като разграбиха ресурсите на страната, вече са създали и над 5 пъти по голям дълг в сравнение с 89 год.Брутният дълг,който представлява държавен плюс частен, показва, че България е толкова зле колкото и Гърция, но с една разлика, Гърция има действуваща икономика, България има разрушена и ограбена икономика.Нищо добро не я очаква България в близките десетки години.Доброто е само едно.Това състояние не може да продължава и трябва да се коригира, а ограбилите народа и страната трябва да си получат заслуженото.

Guffaw $! 2013!
05.04.2013 18:17:29
0
0

Освен това Динамиката на Общественото и международното развитие Поставя непрекъснато нови въпроси и Налага Вземането на Решения, от които Гражданите са Практически Изключени, а би Трябвало да се Произнесат, защото те ги Засягат! Няма никаква Гаранция, че „представителите”, които са избрали, наистина ще ги представляват. Тази система оставя практически Неограничена Свобода на депутатите и почти Нулеви възможности на Избирателите за Контрол върху тях в периода между изборите.Гражданите Управляват чрез своите политици, а не Обратно! Следователно - за да е Вярно това твърдение, трябва да има Постоянна Обратна Връзка и Проверка - Задължително над политиците трябва да има Пълен, Постоянен и Прозрачен Контрол от страна на Гражданите - в противен случай, Демокрацията е Безсмислена! У ЕС няма Демокрация, а има просто Мутрокрация!

Guffaw $! 2013!
05.04.2013 18:17:58
0
0

У ЕС има ли Демокрация? Всички решения се вземат от избраниците - в действителност от една Шепа индивиди, продукт на партийните йерархии, зависимостите и връзката им с „деловите кръгове”, с финансовия свят, с различните отечествени и чуждестранни „лобита”.Но най-тревожното в този вид управление е очевидния конфликт в изборния механизъм. Ако приемем, че всеки пълнолетен Гражданин притежава някаква частица политическа власт, то той с пускането на бюлетината в урната автоматично прехвърля тази власт в други ръце само срещу Обещания от Предизборната кампания. С други думи, чрез Гласуването Гражданина не Упражнява Своята Власт, а се Отказва от нея.

стария капрал
05.04.2013 18:39:22
0
0

СКРИИ СЕ , ГРОБАРСКИ ПРЪДЛЮ, ПАНДЕЛКЕ МАЛКА ДЕЛЯНКЕ!!!

Guffaw $! 2013!
05.04.2013 20:07:45
0
0

Представителните Политици (Шеф и Предприятие), които вземат лоши политически (Бизнес) Решения, Трябва да си Носят Последствията, а те са - ФАЛИТ.Само тогава, оздравителните механизми на Обществото (Пазара), могат да Отстранят Грешките."Нашите" представителни политици, Хитро прехвърлиха Техният Фалит Към Гражданите - Резултат_23: Последни в ЕС и Европа, и не само там."Средна" месечна заплата 200 евро, а пенсия 90 евро при постоянно повишаване на неадекватните Цени за Живот, а не за нещо Друго.Няма закон за Фалит на Физическо лице!Защо!Защото, представителните политици не желаят да си носят последствията, защото в действителност, Те политиците, не носят никаква отговорност.Освен една политическа, смях...да докопат и следващите избори.Чрез Представителните Избори, политиците изземват законната власт от Гражданите.Без възможност След това за Постоянен, Пълен и Прозрачен Контрол от страна на Гражданите.Без пълна прозрачност в Държавата, няма Демокрация, а има просто Мутрокрация.

топ
05.04.2013 20:57:45
0
0

Проектът "Белене" е заместващ. Като по-евтин ток и екологично чист, той трябваяше да замени ТЕЦ, които цапат и тровят природата около нас! Идеята е да се забрани използването на твърдо гориво в България. Вижте Стара Загора - там хората умират заради ТЕЦ Марица 1,2,3, и т.н. Но понеже ТЕЦ Марите са собствено на Р.Овч. чрез ошфорки и фирми, регистрирани в САШ, никой, включително ГЕРБ не ги пипа!!!!

canko
06.04.2013 11:02:18
0
0

Как има наглостта това лекенце да излиза и да бълва толкова много лъжи и оправдания?! Нали беше зам. министър бе, палячооо?! Защо нищо не направи по въпроса с ЕРП-тата или поне за някоя от далаверите, които се въртят в енергийният сектор?1 2

РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола