Юнал Лютфи, народен представител през последните 23 години, и Емел Етем, която е в парламента от 1997 г., от ДПС, отказват да се кандидатират за нов мандат, съобщи Дневник.

"Това е в унисон с искането на обществото и на протестиращите за нови лица", каза Лютфи. Според него трябва да се даде път на младите.

Дали той наистина ще се отдръпне, ще се разбере в петък, след като днес предизборният щаб на ДПС обсъжда листата в Хасково, която на миналите избори беше водена от него.Емел Етем потвърди, че няма да е кандидат за нов мандат, но не обясни причините. Дълго време тя беше начело на листите на ДПС в Русе и Разград, а сега първото място в Русе ще заеме местният председател Ферихан Ахмедова.

В Разград първи ще е анестезиологът от Исперих Хасан Адемов, който в последните четири парламента е депутат от областта.

Лидерът на ДПС Лютви Местан ще води листата в "крепостта" Кърджали.

Срещу него там коалицията на НДСВ и партията на Касим Дал - дългогодишният втори в ДПС, ще пусне Корман Исмаилов (председател на Народна партия "Свобода и достойнство").

Интересен сблъсък между двете формации се очаква в Силистра, където на местните избори ДПС загуби кметските места в Дулово и Главиница от кандидатите на Касим Дал. За стягане на структурата хората на Доган издигат за водач Рамадан Аталай, а срещу него коалицията поставя Дал.

Касим Дал ще е първи и в Шумен, където ще се изправи срещу зам.-председателя на ДПС Христо Бисеров. Преди той водеше листата в Търговище, а сега пуска там Орхан Исмаилов (бивш зам.-председател на комисията по досиетата) срещу Тунчер Кърджалиев от ДПС.

Депутатът и в предишния парламент Делян Пеевски ще оглави кандидатите на движението в Пазарджик. Бившият министър на околната среда в тройната коалиция Джевдет Чакъров вероятно също ще е първи в два района - Бургас и Пловдив-област. В Пловдив-град пък водач ще е местният председател на ДПС Петя Раева, която ще играе за втори депутатски мандат. В Благоевград и сега първи ще е зам.-председателят на ДПС Алиосман Имамов, следван от кмета на Гърмен Ахмед Башев, който беше мажоритарен кандидат през 2009 г.

В Смолян ДПС ще заложи на организационния секретар на партията и бивш секретар на ЦИК Мустафа Карадайъ, който най-бързо се притече на помощ на Доган при нападението над него на 19 януари.

В Добрич листата ще води зам.-председателят на ДПС Рушен Риза.

Членът на оперативното ръководство на ДПС Камен Костадинов ще е първи във Враца, а във Велико Търново начело на листата е Хасан Хаджихасан. По инициатива на Хаджихасан великотърновската структура беше първата, която организира молитва за здравето на Доган след нападението над него.

Във Варна, Плевен, Сливен и София-област ще бъдат първи досегашните депутати в тези райони - Йордан Цонев, Митхат Метин, Янко Янков и Емил Иванов.


Добри
04.04.2013 17:34:06
0
0

Вече и другите партии следват примера на БСП и си "прочистват" редиците от стари депутати. Само със смяна на поколенията и нови идеи може да има работещ парламент!

НАК
04.04.2013 17:40:07
0
0

На бедствието Етем,защо и е вече в парламента-отдавна я изтеглиха на сянка и сега може да си харчи награбеното от"надписването"на времето,така го правеше и безнаказано се изули в небитието-с.Хан Крум да му мислят и такива още.....куче влачи диря няма.Всичко ще излезе"законно"както и при земеделският им по онова време/и той изтеглен на върбова сянка/Н.Кабил,подлогата Тадъръков,също за отрицателно време какво направи и виновни както винаги няма..защо ли-финикийците обичат тишината-това е рецептата.За"консултаната"им отделна тема.

Turhan
04.04.2013 18:56:46
0
0

Da,veche ne mojem(kakto go pravehme ili po tochno praveha horata v Bg tseli 23 godini)i da ostanem bezrazlichni i zatvaryame ochite za prestupleniyata i krajbite koite se vurshat v Bg ot hora za koito glasuvame.I otgore na vsichko tova da mi se pravyat na svetsi i slushame juji i komunistichesaki agitatsii.Vreme e za korenni promeni.

zorozoro777
04.04.2013 19:55:38
0
0

2 politicheski trupa po malko.no tryabva i kostov,stanichev, dogan mestan i vsichki majki politicheski kurvi,koito ni upravlyavaha poslednite 24 godini.РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола