Тайната на добрия секс не се крие в размера, позата или мерака, а в зрелостта.

Това установили учени от Медицинския факултет на университета в Отава след неколкомесечно проучване. Те са категорични, че семейните двойки, които споделят едно легло от 25 години, го правят най-добре.

“Въпреки застаряването на костите и факта, че правиш секс с един и същ човек в продължение на четвърт век, именно зрелите брачни партньори са големите любовници”, твърди д-р Пеги Клайнплац. Тя публикувала проучването на екипа си в списание “Човешката сексуалност”. Основният извод в него е, че върховният секс разцъфва във връзки, които се задълбочават със зрелостта.

Голямото удоволствие

“Голямото удоволствие няма нищо общо с “Опитай тази поза” или “Пробвай тази еротична играчка”. Важното е в конкретния момент да бъдете напълно отдадени един на друг. А това се получава с познаването на партньора и с доверието, което сте изградили през годините”, обясняват специалистите.

Общо 30 мъже и жени на възраст над 60 години, които имат постоянен сексуален партньор в живота от 25 и повече години, участвали в проучването. Те обобщили следните съставки на добрия секс: трайна връзка, постоянно присъствие, дълбока еротична близост, чувствителност, по-голям опит и липса на притеснение да се експериментира.

“Обикновено, когато видим възрастни двойки, си мислим, че това са хора, за които сексът е нещо отдавна забравено в миналото или че те са потенциална мишена на рекламите за виагра”, казват учените. В действителност всички тези хора споделят нещо много просто: “Сексът става по-добър, когато се прави по-бавно, когато е по-малко фокусиран върху оргазма и когато е по-малко ориентиран към някаква цел”.

“Младите хора са твърде нетърпеливи. Хвърлят се от вратата на купето във влака на седалките. А вместо това могат да забавят топката и да се полюбуват първо на пейзажа”, разказва един от интервюираните и допълва, че с течение на времето хората научават, че за да получиш удоволствие от секса, не е нужно да си акробат в леглото.

Акробатиката не е необходима

Това прозрение се изправя срещу популярното схващане за фантастичния секс, за който се твърди, че са нужни големи физически усилия и технически подвизи. “Този тип правене на любов изпраща грешни послания, създава нереалистични очаквания, а също и напрегнатост, срам и дори вина за това как си се представил”, обяснява д-р Клайнплац. По думите й за това допринасят и заглавия в списания от типа “Как да горите в секса” или “Как да я накарате да се връща при вас непрекъснато”. Специалистката е категорична: “Хората трябва да разберат едно: това, че си в добра физическа форма, не означава, че си супер в леглото. Добрият секс не е в механиката”.


vedar1987
23.07.2010 12:36:49
0
0

Купи си Frech Air- и ще станете полови атлети!Произведено в САЩ -без аналог в света-има и мобилни за автомобила...www.vollara.comРЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола