Част от протестиращите основаха в София движение "Освобождение", което ще участва в парламентарните избори на 12 май, съобщи БНР.

В бившото кино "Освобождение" в столицата участие взеха в началото повече от 120 души, а накрая бяха останали около 80. Всичките решения се взеха с квалифицирано мнозинство.

Движението няма да има председател и лидер, обясни един от говорителите му Ивайло Франц от София: „Учредихме общобългарско движение на протестиращите "Освобождение", което да обедини и защити всички протестиращи и да наложи техните искания и решения на всички институции и власти в България. Реши участие в парламентарните избори 2013, за да не се пропилява енергията, надеждите и гласът и волята на народа български".

Другият говорител на движението е от Пловдив. Васил Кльонков, родственик на Левски и на Лазо Войвода: „Ще има коренни, радикални промени в тази държава. Ще започнем от главата. Рибата мирише от главата. Ще изметем цялата политическа олигархия, която е в момента. Ще намерим начин как да го направим".

Целта на движението: Да можем да проведем гласът на народа в изборния вот, а не да бъде взет от партиите отново.

На каква подкрепа ще разчита "Освобождение": Много хора ще участват в движението. Бедна ви е фантазията. Не само това, не само това. Това движение представлява не само българите в България - представлява всичките българи в чужбина.

Всички искания на протестиращите ще бъдат обединени в платформа на следващото събрание на движението. Едни от основните лица на протеста - Янаки Ганчев, Ангел Славчев, Дончо Дудев, Янко Петров, не участваха в създаването на движението.

Разграничението не е от нас като личности, а разграничението е във връзка с неща, които те искат да провеждат, обясниха организаторите на "Освобождение".

Протестиращите утре продължават с протестните си действия.


Браво
16.03.2013 19:03:16
0
0

Трябва да има поне десет такива движения. Общо да събират по всяко време по 20хиляди човека. И когато трябва да се счупят главите на генералите и на БКП(бандити.крадци,от.парЛаМЕНТА)

Внимание
16.03.2013 19:15:00
0
0

"Ние водим борба за оцеляването на нашия народ. Ние водим борба за осигуряване на прехраната на децата ни, за чистотата на нашата кръв, за свободата и независимостта на нашето отечество. Ние водим борба, за да може нашият народ действително да изпълни онази историческа мисия, която му е възложена от твореца на вселената. Всяка наша мисъл и идея, всяка наша наука и знание ? всичко трябва да служи на тази цел." - Това са думи на Адолф Хитлер (Моята борба). И тези думи 100% важат за нашия народ сега, защото българите са на път да изчезнат като нация .

Идеалът на "протестиращите' водачи
16.03.2013 19:16:13
0
0

Идеалният кабинет след изборите: Сергей Дмитриевич - премиер и министър по история на СССР и борба с олгархията, Румен Петков - вицепремиер и министър на вътрешните работи и борба с мафията и корупцията , Лютви Местан - вицепремиер и министър по история и развитие на Османската империя, Волен Сидеров - вицепремиер и министър на икономиката, национализациите и развитието на руските енергийни монополи, Юнал Лютви - министър на външните работи, Павел Шопов - министър на пропагандата и медиите, архонт Слави Бинев - министър по вероизповеданията.

Изявление
16.03.2013 19:25:32
0
0

ГЕРБ ни докара до Трета национална катастрофа. Страната ни е на ръба на фалита благодарение на Симеон Дянков и Бойко Борисов. Ако политиците не се стреснат, ако сега пропуснат възможността да спасят държавата, тогава българите ще изчезнат от Балканския полуостров.

watmark
16.03.2013 19:36:30
0
0

Поредните организации за отклоняване на гласове. Като сте за освобождение то първата ни задача е да се освободим от Русия. А това няма да стане като бутате властта у укаинското педалче. Освобождение с русифили не се прави... Как ще се борите с олигархията като ходите след бойците на Трактора?

Отвратен
16.03.2013 19:44:26
0
0

Вие ,измекяри и кариеристи с какво сте по различни от ТЯХ?Нали искахте граждански контрол над политиците , да ни представлявате?А то какво било-стани да седна.Та за това аз се съмнявах откакто започнаха протестите и разприте между вас.И ЗАТОВА ВИ КАЗВАМ НАПРАВО-да ви еба майката на вас долни педерасти домогващи се до властта използвайки нещастието на народа.

БОРИСОВ, ТИ СИ САТАНА
16.03.2013 20:02:35
0
0

БОЙКО БОРИСОВ прикрива ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА В БДЖ. Тази ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА се състои от Владимир Владимиров-председател на СД на Холдинг БДЖ, Велик Занчев-изпълнителен директор на Холдинг БДЖ и Пламен Джуров-управител на БДЖ Товарни превози. Тази ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА успя за една година да присвои над 50 МИЛИОНА лева от БДЖ чрез корупционни сделки, опорочени обществени поръчки, кражби в особено големи размери на гориво, източване на държавния резерв и кражба на държавната субсидия за БДЖ Пътнически превози. ДАНС и Криминална полиция разполагат с всички дакозателства за ареста на ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПА, но чакат разрешение от БОЙКО БОРИСОВ. БОРИСОВ, ЗАЩО МЪЛЧИШ ЗА КОРУПЦИЯТА В БДЖ???

do izqvlenie
16.03.2013 20:22:00
0
0

Pomiqr,Stanisev li iskas

da,deset
16.03.2013 20:23:12
0
0

da,deset trqbva da ima ,po 3 prozenta i nakraq 29,30 prozenta v bokluka,ujas,typanari

Браво5
16.03.2013 20:40:05
0
0

Десет но да си извън парламента. Реално на всички езици Политика - значи Много хора и идеи тикани в една посока. Макар Политика да идва от Полис - Общество - Комуна - Община. Но тези дето сега са направили партия или са наивници или почти сигурно е че са барети.1 2 3 4

РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола