Правителството на ГЕРБ в оставка прави масова подмяна на полицейски шефове в страната, съобщиха за "Труд" синдикални активисти.

В Бургас са сменени шефовете на РПУ-Царево и РПУ-Сунгурларе - Петър Петров и Михаил Луков. Причината - навършили пенсионна възраст. Предстои пенсиониране и на началниците на охранителната полиция и паспортната служба в Бургас.

В Монтана и областта се върти бурен кадрил на полицейски началници. След като бе обявено, че бившият шеф на ОД на МВР комисар Валери Димитров по собствено желание напуска поста си, мястото му бе заето от началника на РПУ-Монтана гл. инспектор Даниел Псалтиров. Магистърът по право и каратист с черен колан Псалтиров стана най-младият МВР директор в страната - той е 31-годишен. След няколко дни начело на РПУ-Монтана застана гл. инспектор Бисер Йончев - дотогавашен шеф на криминалистите в Берковица.
Шефът на Районното управление във Вършец Красимир Кирилов пък оглави криминалния сектор в дирекцията в Монтана, а във Вършец полицай номер 1 стана гл. инспектор Виктор Михайлов. Преди дни ОД на МВР в Монтана се сдоби и с нов зам.-директор - Иван Георгиев. Съгласно официалното съобщение предишният - Кирил Георгиев, е "отстранен дисциплинарно след проверка на инспектората заради неизпълнение на служебни задължения".

В Попово 33-годишен историк, с 9 години стаж в МВР, стана началник на РПУ в последните дни на февруари. Ивелин Христов встъпи в длъжност, след като досегашният гл. инспектор Христо Манев се премести в полицията в Русе по семейни причини.
n Главен инспектор Красимир Асенов е новият началник на РПУ-то в Кула. Асенов досега бе шеф на криминалната полиция в ОД на МВР-Видин. Досегашният началник на РПУ-Кула Сашо Иванов се пенсионира.

С нови началници са и областните дирекции на МВР в Плевен и Видин.
Досегашният главен комисар на ОДМВР-Видин Марчо Марков обяви, че напуска по собствено желание. На негово място е Цветан Петков, работил като криминален полицай във Враца. В Плевен комисар Мирослав Петров заменя комисар Светозар Илиев, който се оттегли от поста по лични причини и собствено желание.

В Сливен е сменен зам.-шефът на ОДП. Това е станало на 20 февруари - деня, в който Бойко Борисов обяви, че кабинетът му подава оставка. Временно за зам.-директор е назначен Иван Петров, който ще съвместява поста си и като началник на "Криминална полиция".

В София бившият шеф на 9-о РПУ Спас Иванов става шеф на Инспектората на МВР. Той поема поста от Емил Стойнев, който излиза в пенсия.

Пред журналисти министър Цветан Цветанов потвърди, че в областните дирекции на МВР се извършват промени.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти


българин
11.03.2013 23:52:23
0
0

Така де ! Нали ГЕРБ трябва да се подготви за изборна фалшификация ! Затова назначават тяхни кучета за шефове на МВР - за да им осигурят победата с измама !

той
12.03.2013 01:26:50
0
0

Задача на следващото правителство - всички гербаджии вън от МВР и управлението!Повече простаци не ни трябват!

гъдю гъдев
12.03.2013 07:27:59
0
0

помним че бсп и комунягите обичат да си купуват изборите, колко ги хващаха да купуват изори и нито един в затвора, ако сега рокадата е заради предстоящите избори и резанена практиките , пишещите тук , с непропорционална душевна резба дали ще ги хване яд че господарите им от позитано пак няма да управляват.

ттт
12.03.2013 08:26:52
0
0

Задача номер едно- всички гербаджийски калинки вън от властта!

Цецо
12.03.2013 08:28:17
0
0

Целта е спечелване на циганските гласове, по точно някой да си замълчи при купуването им, познайте от кого.

Ха-ха
12.03.2013 09:21:03
0
0

Бай Ганьо знае как да прави избори.

yoko
12.03.2013 09:57:25
0
0

И къде е сензацията? Даже и платените форумни драскачи не могат да излязат от клишетата си.

Иво
12.03.2013 17:34:16
0
0

Щом ГЕРБ си стяга полицейските редици, значи на тези избори ще бъде мътна и кървава ...

1 2

РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола