Скандал сред организаторите на протестите избухна след пресконференцията на премиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

Повод за това стана участието на две представителки на бунтуващите се граждани в брифинга - Даниела Пеловска от София и Диана Кънева от Сандански.

Пеловска е внесла в понеделник писмо със седем искания до премиера по темата енергетика. След като Борисов изчете точките и обясни кое може и кое не може да се случи, Пеловска му благодари за бързата реакция. "Ако утре това правителство подаде оставка, вдругиден не само няма да има парламент, а той ще бъде сринат. Тези митинги имаха за цел създаване на свободно гражданско общество. Нека никой да не си приписва каквито и да било заслуги или да си мисли, че има право да се възползва от волята на България и да оглави протестите", каза Пеловска. Тя подчерта, че бунтът не бил срещу кабинета, а срещу цялата политическа система през последните 23 г. Тя благодари и на полицията за толерантното отношение. След което поиска наказания за бившите министри Румен Овчаров (БСП) и Лидия Шулева (НДСВ).

Не така категорична бе Кънева. "Министър Делян Добрев ме покани на брифинга, но не знам какво правя тук" , каза тя и призова хората да не се поддават на вандалщина.
Още докато течеше брифингът обаче,

форумите гръмнаха от

информации за Пеловска. Оказа се, че тя е била член на НИС на СДС, след това от "Новото време", както и представител на ДПС в РИК. Синът Васил Пеловски бил юрисконсулт в Столичната община след конкурс през 2010 г., а дъщеря арх. Павлета Пеловска - зам.-кмет на район "Изгрев". "Не я познавам, не знам, че е била от СДС. Госпожите дойдоха при мен в 12,15 ч", заяви премиерът.

"Гордея се с децата си, защото не са назначени по политическа линия. Не търсете под вола теле - няма да го намерите", заяви Пеловска.

Според информации във фейсбук тя е била близка до Надежда Михайлова и дори преди години държала ресторант на "Раковски" 134. Другата дъщеря Сидония Пеловска спечели готварско риалити шоу с награда собствен ресторант.

Във форумите бе разпространено и писмо на Пеловска до Борисов, като главен секретар на МВР, в което му благодари за "светкавичната реакция" по неин личен проблем. Според текста Пеловска предлага на Генерала децата на загиналите полицаи да почиват без пари в хотела в Кранево.

Останалите организатори на протеста веднага се дистанцираха от Пеловска. "За мен този човек - отиде там и едва ли не даде целувка на управляващите. Подведе ни", категоричен бе Янко Петров, един от основните протестиращи.

Преди скандала с Пеловска стана ясно, че протестиращите все повече обсъждат смяна на политическия модел у нас. Те се обявиха срещу досегашните партии и поискаха мажоритарни парламентарни избори. Организатори на протестите искат спешни промени в изборния кодекс и постоянен граждански контрол на властта.

"Гражданите трябва да могат да контролират управляващите, защото знаем какъв гурбет е то за тях", поиска Борислав Райчев, който се занимава с интернет телевизия. Според него президентът трябвало да получи и повече правомощия.

Музикантът Кристиян Коев

който бе задържан в понеделник вечерта на протеста, обяви, че ще прави партия. "Нямам друг изход. Протестите са добре, но ако нямаш инструмент, с който да можеш да влияеш, си бита карта. И пак няма да имаме глас", обяви той. Коев мразел политиката, но идеята му хрумнала след ареста му. "Не знам дали ще стане, но ще опитам.", обясни той.
Целта на новата партия щяла да бъде - промените да не са "ден до пладне".


Георгиев
19.02.2013 23:07:49
0
0

След кьрвавия погром Бьлгария отново се вьрна сред най-репресивните страни в света и това е основната причина отново демокрацията да е чуждо понятие. По-некомпетентно и авторитарно правителство няма в Европа. Ако се извади и цялата истина - голяма част от правителството може да бьде подведено под наказателна отговорност в сферата на земеделието, транспорта, здравеопазването, строителството, вьншните и вьтрешни работи, екологията

Borisov
19.02.2013 23:28:18
0
0

Вьв всяко стадо има и мьрша. Даниела Пеловска - доказа, че от хамелионския нрав трудно се отказва - преминала през НИС на СДС, Новото време и ДПС, тя се яви стьлб на ГЕРБ. Не случайно синьт и е юрист консулт на Столична община, едната и дьщеря е заместник кмет в район Изгрев т.е. цялата фамилия е в услуга на ГЕРБ.Ботев най-точно описва подобни изчадия в Елегия - тя продава не свойта душа братя, а душата на народа

Николова
19.02.2013 23:33:49
0
0

Ами крайно време е на всички да се потърси наказателна отговорност!Народът това иска!Тази мизерия,бягството на младите в други страни,унищожаването на икономиката и инфраструктурата на страната, приватизацията,унищожаването на селското стопанство,разпродаването на държавата,енергетиката и... доведоха до безработица,робски труд без заплащане с години,унищожаване на образованието и здравеопазването-нямам думи!240 подли душици,ЕКСПЕРТИ по кражби,безочни мошенници,които 23 години пият кръвчицата на народа!Кърлежи!Имало ли е демокрация изобщо в България и кога?

Калина
19.02.2013 23:36:14
0
0

Много е права жената, Бойко е последният шанс за България да се измъкне от посткомунистическото блато. Както спря отвличанията, така ще пресече и монополите. А ако не е той, идват политическите мижитурки и мафията за вечни времена.

martin
20.02.2013 02:44:59
0
0

ех,продажен вестник Труд,а вие на кого не се наведохте,пфу,че имате наглостта да съдите и насъсквате примитивно....хах за това ви остават вестниците непродадени(което май не ви интересува,защото ви плащат за всяка публикацийка)

Тъпи, не ами много тъпи
20.02.2013 05:32:08
0
0

Георгиев. Като възкачите САТАНИшев на власт, те тогава ще видиш авторитарно правителство. Я си спомни червено дупЕ при Гея САТАНишев как беше бе. Убийството на двете сестри Белнейски. След това протестите на миньорите, как беше окървавен. Учителската стачка. След това 14.01.2009 година. Ето това ни се подготвя като сценарии от страна на БКП/ГБСП

Оппа,ха сега.
20.02.2013 07:26:56
0
0

Таа баба Яга горе на снимката е готова да продаде абсалютно всичките протестиращи само и само да си запази личното си олагодетелстване за сметка на народа.Смърт за тези провокатори до един да ги избесиме до сато се отървем от тях.

SOFIA
20.02.2013 08:44:49
0
0

HAHAHAHAHA TAZI BABA LAJE MNOGOOO-----ZET MI SPE4ELI KONKURS ZA IURIST KONSU V OBSHTINA KRASNA POLIANA BESHE PARVI I NE GO VZEHA PITA ZASHTO AMI KMETA TAKA BIL RESHIL DA HODI DA RAZPRAVIA 4E SPE4ELIL KONKURSA S UM NA NIAKOI DRUG !!!!!!!!!!!РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола