В момента се провежда съвещание на разследващите случая от вчера, в който бе извършен опит за покушение срещу Ахмед Доган. На него предстои да бъде решено какво ще е обвинението на Октай Енимехмедов, съобщи градският прокурор Николай Кокинов за бТВ.

Най-верояно ще бъдат повдигнати две обвинения- за хулиганска проява и за закана за убийство, тъй като с това оръжие не би могло да се убие човек. Няма доказателства за съпричастност на други лица в престъплението.

"Мотивите на Октай Енимехмедов за нападението над Ахмед Доган до голяма степен са били лични", добави градският прокурор.

На въпрос дали ще има ли обвинение срещу делегатите, проявили насилие срещу 25-годишния младеж, Кокинов отговори, че в такава ситуация е неминуемо да се предприемат подобни действия, но не е логично да се повдигне обвинение срещу тях.

По думите му е твърде рано да се говори за оставки в НСО или други институции вследствие на този случай - към момента усилията били насочени към събиране на доказателства.

„След няколко дни нещата ще бъдат изложени в пленарна зала, когато се поиска мярка за неотклонение постоянно задържане. В понеделник случаят отива към Районна прокуратура".


eurocomp
20.01.2013 10:20:39
0
0

Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк!

Пешо от ЮЧ Бунар
20.01.2013 10:38:51
0
0

"Атентаторът: Исках да застрелям Доган"Ако това е било намерението му,защо с това безобидно пищовче?Кой знае колко пъти са репетирали този сценарий двамата с Ахмед.Като на театрална постановка.Но е имало една грешка и тя е в последвалото пребиване с юмруци и ритници на злополучният "атентатор"от съратниците на Доган..Сега до колкото ми е известно и побойниците носят съдебна отговорност за побоя.

xxx
20.01.2013 10:59:39
0
0

Хулиганството ще "погълне"заканата с убийство и ще има в крайна сметка едно обвинение- за хулиганство

Изобличителят
20.01.2013 11:07:07
0
0

Абе този смешен прокурор кокински кога толкова бързо констатира,че пишманатентатора Октай Еминмехмед е действал САМ???????Това светкавично твърдение от разследващ прокурор е направо ПОТРЕСАВАЩО ?????? Моля опазете жовота на този важен сведетел-Октай Еминмехмед,може би ще се осмели да каже истината за ПОРЪЧИТЕЛИТЕ на това гнусно мероприятие-сега Цял свят коментира -че Българите са Варвари и Убийциьа горките Турци са жертви и кротки агнета......Позор за Българското Правосъдие,Полиция,Правителството на ГЕРБ...Те всички са Маскари и Предатели на България.............

veselst
20.01.2013 11:17:59
0
0

Кога успя за няколко часа Кокинов да направи тези констатации? Хулиганство,не е опит за убийство,няма други,той действал по лични подбуди и т.н.Ако във всички други случаи той действаше така бързо,до сега нямаше да има неразкрито престъпление!Браво прокуроре!

ахмед доган
20.01.2013 11:36:28
0
0

Кокинов повдигна две обвинения които няма да издържат в съда-първо за закана за убийство. няма как да мине защото не е отправена устна заплаха и няма как да се осъществи по този начин с такъв пистолет.второ за хулиганство , може но дребно защото не е навредил на никои и не е повредил нещо а просто нарушение на реда в залата.кокинов си противоречи хем не е опит за убйство хем е закана

Democracy $! 2013!
20.01.2013 11:48:06
0
0

Човекът е Обществено животно.Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.Правото се съдържа в Силата.Навикът и Обичаят имат Силата на Закон.Най-висшето право често е най-висше Зло.Провинило се кучето, а Наказват свинята.Съдебното решение се Приема за Истина.Конституцията ни казва, че имаме Много права, а Наказателния кодекс - че не можем да ги Използваме.Обикновения човек когато открадне и го хванат, се Срамува, че е откраднал, а политикЪТ, че са го Хванали.Затворите и наказанията Не Могат да Превъзпитават,но Страхът от тях държи в подчинение тия които не попадат в категорията Недосегаеми.В Индия никой Не Знае броя на свещените крави, а У НаС броят на свещените говеда.Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там, където няма Нравственост? Отначало ли е нищо-и нататък Нищо.Всичко само се Изменя и нищо не се Губи.Усмихвайте се...Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е Истината!

Democracy $! 2013!
20.01.2013 11:48:52
0
0

Времето настъпи...За политициТЕ у нас, от преди 23г. до Днес, да наметнат бял чаршаф и бавно да поемат към политическите гробища, защото Там е Мястото на политическите трупове.РБългария е на Последно място в ЕС, и още по-лошо в Цяла Европа, и най-лошо - Ние сме на Последно място в Целият Свят! Къде е причината за това? - Правилно в "НашиТЕ" "Представителни" политици до Сега.Техният Резултат от работата им за 23г. до Днес е нула 0, даже е още по-зле, защото е две нули 00.Гражданите са Длъжни при Този Резултат - просто да Пуснат Водата след ПолитициТЕ! ПВП! Граждани - Не забравяйте да Пуснете водата, защото Иначе ще има Голяма смрад! Във Властта и по Конституция на РБългария е Гражданите да Наложат Пряка Демокрация.Защото Пряка Демокрация означава, че политициТЕ ще Подлежат на Постоянен, Пълен и Прозрачен Контрол от страна на Гражданите! Действайте,Повтаряме Действайте Граждани.Цялата Власт е Ваша, а не на "представителниТЕ политици".

Democracy $! 2013!
20.01.2013 11:50:17
0
0

Човекът е Обществено животно.Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.Защо у нас "бюджетът" няма пари и Няма да има? Защото у нас към бюджетният "сектор" са БезсмисленНо "Закачени" над 740000 човека, чрез Безсмислен "Алгоритъм" за работа, а трябва ТЕ да бъдат десет пъти по-малко - 1% BG! Ако не бъде изпълнено Основното Правило за Вярно Съотношение между "АКТИВИ-стойност-качество-ефективност-РЕЗУЛТАТ" следва просто ФАЛИТ!.Защо у нас няма Закон за Фалит на Физическо лице, а в целият ЕС го Има? Кой има Интерес от това? Защо има разплащания в Брой? Защото са Непроследими у Нас, нали! И ето Ви Огромна Неконтролирана Престъпност.Защо касовите апарати у нас на Всеки "търговец" трябва Задължително да има on-line GPRS "непрекъсната" връзка с НАП? Никъде в ЕС го Няма това,а ние сме първи за това.Кой има Интерес от това? Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там,където няма Нравственост?Докогато това е истина,това ще е Истината!

Democracy $! 2013!
20.01.2013 11:51:23
0
0

Да Гласуваме за Този, който въведе Пряка Демокрация. Гражданите Трябва да имат Възможност да гласуват за всеки по-важен въпрос,защото от това зависи Тяхното Бъдеще ( както е в Швейцария). Референдуми му е майката, но за Всичко, а не само за Белене. Тогава избори ще има Всеки месец, и политиците ще са Принудени да ни обясняват подробно, и да ни ухажват постоянно, а не както е сега, 4-5г. лапане, пък после "Потоп", но за Гражданите, a не за Тях(представителните Политици)! Да видим дали после ще има изказвания, че бил лош мат'ряла...! Да Гласуваме за Пряка Демокрация! - защото тогава и само тогава политициТЕ ще Подлежат на Постоянен, Пълен и Прозрачен Контрол от страна на Гражданите! Това е и основното значение на думата Демокрация - Народовластие!1 2

РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола