За първи път през последните 9 г. не всички депутати от Кърджали ще са на ДПС. Партията на Ахмед Доган вкарва в парламента лидера си като мажоритарен и трима пропорционални избраници.

Четвъртият мандат в бастиона на ДПС бе спечелен от Вежди Рашидов (ГЕРБ).

В листата на ДПС - Кърджали се очаква голямо раздвижване. Водачът Лютви Местан направи пробив и за първи път спечели мандат на ДПС в Стара Загора, но ще влезе от Кърджали. Две места обаче освобождават кметът на Кърджали Хасан Азис и кметицата на Крумовград Себихан Мехмед. Целта е да не се предизвикват предсрочни кметски избори. А и младият и консенсусен Хасан Азис е добре приеман и от опонентите на ДПС.

За първи път ДПС ще вкара депутат и от София-област и Велико Търново. От старопрестолния град влиза вторият в листата Хасан Хаджихасан, тъй като водачът Камен Костадинов влиза от Силистра.

Оттам за първи път депутат ще е и бизнесменът Гюнай Сефер, който е от най-близкото обкръжение на Доган.

Движението обаче губи един мандат край морето - в Бургас. Както и едно депутатско кресло в Пловдив-град. Но затова пък от Пловдив-окръг вкарват не един, а двама избраници.


николай георгиев-софия
07.07.2009 10:09:56
0
0

Браво на Вежди!!!Това е истинският българин,ерудиран,интелигентен и ценящ Майка БЪЛГАРИЯ!!!

zahari
07.07.2009 15:56:11
0
0

bravo na Vejdi ra6idov ! 4ovek ot kogoto moje da se nau4i mnogo ,na vremeto toi edinstven deklamira stihotvorenieto az sam balgar4e.naistina e erudirana li4nost cenia6ta balgariaРЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола