Как да се подобри положението на 60-ината български строители, настанени при лоши условия в Израел, обсъдиха вчера министърът на труда Тотю Младенов и посланикът на Израел у нас Шаул Камиса.

Сънародниците ни заминали на гурбет по спогодба между правителствата на двете държави. Въпреки това в първите дни на 2013 г. се разбра, че от седмици те живеят в бараки, без да са им осигурени условия и работа в съответствие с трудовите договори.
 Посланик Камиса съобщи, че израелското правителство “изпълнява процедура за подобряване на условията на живот на чуждестранните работници”. Конкретните мерки за разрешаването на казуса ще бъдат обсъдени на среща между експерти на двете страни днес, съобщи пред “Труд” зам.-министърът на труда Зорница Русинова.
Младенов и посланикът на Израел увериха, че спогодбата за посредничество и временна заетост на граждани на двете държави ще продължи да действа. Двамата подчертаха, че всички форми на злоупотреба при изпълнението “ще бъдат елиминирани”.

 Досега по споразумението за Израел са заминали 725 българи. Квотата е за 3500 души. Младенов прогнозира, че до края на т. г. на работа там ще отидат още поне 1000 българи.


Еврейко Тарикатков
09.01.2013 13:43:02
0
0

Всички евреи на палатки в България ! И на всеки по една мотика !

Тихомир Антонов
09.01.2013 20:07:12
0
0

Министър Тотю Младенов, на вместо да търси повод за екскурзия до Израел, да се разходи до който и да е строящ се в София - ( България ) МОЛ, и да види как се работи без почивка, даже на Коледа или избори, как се работи по 12 часа на ден, 84 часа в седмицата - в концентарционните лагери по времето на Хитлер се е работило по 72 часа, да види как се работи за по 18 лева на ден, без да ти плащат командировъчни, и да те задължават сам да си плащаш квартирата и пътя, как се работи при минус 20 градуса, и нямаш право да се разболееш, защото си подписал при постъпването си на работа и задължително молба за напускане, как отпуската ти е само на книга, но никой не ти я два, макар че се подписваш за нея, и тогава да не намира кусури на хора на друг континент, а да си оправи собственият двор, бил той и в задния двор на Европа. Определено е по-важно, и е на 20 минути път от министерството му.РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола