За първи път в 55-годишната история на анкетата за спортист на годината братя окупираха класацията, организирана от "Нове АД Холдинг".
Европейският шампион по профибокс Кубрат Пулев бе коронясан за №1 , а негов подгласник стана Тервел Пулев, бронзов медалист в Лондон 2012. Прецедент е и изборът на върха на спортист, който не е участник на игрите в олимпийска година.
"Истински съм щастлив! - призна Кобрата. - Изненада ме признанието на хората. Защото това са гласовете на журналистите, а вие сте гласът на народа. И това е голямата ми награда. Това е моята енергия...

Изпращам най-успешната си година и дано следващата да е още по-успешна. Пожелавам си да победя в мач за световната титла, да обърна света."
Кубрат спечели и още една награда - за любимец на публиката в допитването, организирано от "Еврофутбол". В своеобразно потвърждение на този вот след церемонията победителят раздаде десетки автографи и снимки на свои фенове. А приятелката му - фолкдивата Андрея търпеливо го изчака край сцената. Специално от Германия за церемонията долетя и менижърът на боксьора Хаген Дьоринг, който после не пропусна да се снима със статуетката, изработена от Милко Добрев.
Редом до Кубрат интервюта и снимки не спираше да раздава неговият брат Тервел.
"Накъдето и да се обърна пред мен е Пулев - пошегува се олимпиецът. - Няма значение кой е първи и кой е втори. Празникът в нашето семейство е двоен. Дълго чаках това признание. Тази награда е най-значима в кариерата ми досега. Може и да тръгна по стъпките на брат ми, но това е тема на друг разговор."

Неотлъчно до Тервел го следваше неговият 5-годишен син Калоян. Малчуганът сякаш вече е свикнал с медийния интерес около баща му и чичо му и не се притесни от суматохата. Но в ръцете си здраво стискаше сувенирни боксови ръкавици.
Наставникът на братята - Михаил Таков, изказа мнение, че и двамата е трябвало да бъдат класирани на първо място.
"Сякаш успехът на единия остава не толкова оценен" - заяви треньор № 1 на 2012.

След 8 г. Стефанова отново в топ 10

Антоанета Стефанова изрази задоволство, че след 8 г. отново намери място в златната десетка на България.

"Благодаря на треньорите ми през тази година и най-вече на Владимир Георгиев, с когото през 2004 г. станах номер едно в света - каза Стефанова. - Отстрани изглежда, че ние, шахматистите, си седим на едни маси, но и това е огромно натоварване - психическо и физическо. Радвам се на титлата по ускорен шахмат, но все още има разочарование от сребърния медал на световното. Но продължавам и чакам възможност да си върна трофеите." Друг нежен тайфун на България - еврошампионката в спринта на 100 м Ивет Лалова обяви:"Седем години го чаках този медал и когато го спечелих и той бе в ръцете ми, си мислих за всички българи!" Най-бързата бяла жена изрази надежда, че през 2013 г. ще остане време, за да вдигне сватба със своя любим - италианеца Симоне Колео, също лекоатлет. Двамата живеят в Италия, а Ивет дойде от Ботуша специално за церемонията.

Стела благодари на треньора, че я търпи

С присъщия си хъс двойната медалистка от параолимпийските игри Стела Енева обеща да тренира още повече. Варненката бе избрана за № 1 при спортистите с увреждания, а приза Енева получи от столичния кмет Йорданка Фандъкова. "През последните две седмици бях удостоена с много награди и това ми дава стимул да продължа - каза тя. - Не съм лесен характер, защото съм максималист. Благодаря на моя треньор, който ме търпи, както и на спортното министерство, с чиято помощ във Варна открихме първия фитнес център за хора с увреждания."


mimo
25.12.2012 23:46:31
0
0

БРАВО КОБРА ВИЕ СТЕ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ ! Политиците трябва да се учат от вас . БЛАГОДАРИМ ВИ НИЕ СМЕ С ВАС !!!РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола