Здравната каса никога не е плащала лечението на здравно неосигурени лица. Ние нямаме намерение да плащаме за такива хора, защото това нарушава определени закони. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ д-р Пламен Цеков, управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

За някои хора, които не са здравно осигурени, но са в специфично положение, както са родилките и нуждаещите се от интензивни грижи, има заделени пари от Министерство на здравеопазването, обясни той.

Парите за ин витро, интензивни грижи, ваксини и петскенер са разчетени в бюджета на НЗОК и те ще стигнат до нуждаещите се, допълни д-р Цеков.

Смятам, че от Българския лекарски съюз нямаха основание да не подпишат Националния рамков договор за следващата година, най-вече по мотивите, които изтъкнаха, коментира шефът на НЗОК.

По думите му, лекарите нямат право да обсъждат, а трябва да изпълняват приоритетната политика, зададена от Министерството на здравеопазването. Трудно мога да си обясня решението на Българския лекарски съюз, допълни той.

Според него обаче не е изненада, че съюзът не е одобрил националния рамков договор, тъй като още от началото на преговорите е имало индикации за това, въпреки че позицията на Касата е била много конструктивна.

Във връзка с кончината на великия български артист Георги Калоянчев, той обяви, че Калата е гигант в българското актьорско пространство.


какво касата ще направи да си върне иззетия резерв на касата от 2010г
19.12.2012 10:51:10
0
0

Че вие не плащате и лечението на здравно осигурени!!!!! Това,че съм здравно осигурен се оказва без значение и нямам достъп до специалист, ако не си платя по пазарни цени. А и да попитам-господинът-касата каво ще направи за да си върне незаконно иззетия резерв от дръжавата през 2010 и 2011 г? През 2012 г излезе решение на КС-че изземването на пари от касата с трансфер към държавния бюджет е противоконституционно-решение номер 8 от 2012г-там пише цитирам "Обявява за противоконституционни чл. 1, ал. 2, ред 5 и § 5 от Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2012 "-това е такста с който се опитаха да изземат 100 млн от здравната каса. Питам-ръководството на касата протестира ли ПРЕДИ да се произнесе КС-против изземването на пари от касата? Или си мълчахте, да не би да ви сменят управляващите. същите управляващи, за който е признато,че са приели противоконституционен закон за отнемане на пари от касата!справка цит р на Кс!

Велемир
19.12.2012 11:09:26
0
0

1/3 от работоспособните са безработни. Стотици хиляди семейства са без препитание. Какъв е избора им? Да лягат и да умират ли? Това е герберската демокрация и "човещинка", стил "а ла лош матриял"

Болен
19.12.2012 11:11:57
0
0

Как да плащат безработните? Та ние нямаме пари за хляб,откъде да вземем пари за здравни осигуровки? Като се разболеем-направо в моргата и от там на гробището! УБИЙЦИ!!!

до Велемир и болен
19.12.2012 12:23:20
0
0

абе ей, тарикатчетата, като сте безработни що висите пред болниците ? Има ли случай да влезете в магазин, да напазарувате на корем и като отидете на касата да не платите, щото сте безработни. Няма, нали ? А в болниците кой да ви плаща ? Що висите пред тях като ви свие коремът ? Ми като сте безработни намерете си начин или да работите и да си внасяте осигуровките или пък не потребявайте здравни грижи. Като сте безработни отидете и ревете и висете пред частните болници, за да ви натирят, не ревете пред държавните, не ревете пред спешните кабинети, не ревете по телевизията колко сте нещастни. Аман от вас, 2 млн хрантутници, на които ние плащаме всичсо. А после отделно си плащаме и ние. Здравна помощ само на този, който си е платил осигуровките. Другите - да се оправят, вън от болниците ! И какво е това безработен - мърделив търтей, който може да намери пари за циагри и ракия, но не и за лечение. Щото знае , че комунизмът пак си действа - един плаща, 10 ползват и крадат.

Eagle
19.12.2012 13:18:30
0
0

A nima dr Plamen Cekov ne e 4len na Lekarskiat Sauz ?

Велемир
19.12.2012 13:25:36
0
0

На умника в долния коментар. Животът е непредсказуем и преди да ръсиш кретенизми си помисли. Ако утре се събудиш без работа, без перспектива и да няма как да си платиш здравните вноски, тогава да те зачеркнем като човек, да ти теглим една майна? Тези хора са безработни не по собствена воля, а защото системата е такава, капитализъм се казва тя. Жестока система, но все още няма вечни системи и да се надяваме, че края на тази е близък.

Eagle
19.12.2012 17:35:21
0
0

Velemire, Opredeleno 4ete6 mejdu redovete ! O4evadno e ,4e ne si 4len na Lekarskiat Sauz,zatova i ne ti e iasen facta,za6to Lekarite ne podpisvat Nacionalniat Ramkov Dogovor.

OHHH
20.12.2012 04:54:28
0
0

ZA6O NIAKOI HORA SI MISLIAT,4E ZDRAVNATA KASA E OB6A I VSEKI MOJE DA SI VZEME. TIA DA NE E DARJAVNA. KAK 6E VZEMECH NE6O, KATO NE SI SLAGAL. NE SAM SAGLASEN DA SI SPODELIAME NUJDITE.РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола