Компанията “Грийн Партнърс-БКС” е готова да чисти снега на Околовръстното шосе на столицата по Южната дъга между село Герман и софийския кв. “Люлин” безвъзмездно, докато не стане ясно кой печели обществената поръчка за тази дейност. Това съобщиха пред “Труд” вчера от пресцентъра на Столичната община.
Заради обжалване на класирането обществената поръчка не е приключила и няма сключен договор.

На обявения през септември т.г. конкурс оферти са представили общинската фирма “Чистота Искър”; “Грийн Партнърс-БКС”, “Пътища и съоръжения”, “Пътно поддържане Дупница” и “Евро Импекс - Витоша”, съобщи “Медиапул”. След отваряне на ценовите предложения за изпълнител е определено дружеството “Грийн Партнърс-БКС”, в което влизат фирмите “Грийн Партнърс” АД и “БКС-Христо Нанев” ЕООД. Според сайтовете “Медиапул”, “Лайвнюз” и “Сливен прес” зад компанията, която печели обществената поръчка, стои бизнесменът Румен Гайтански, известен с прякора Вълка. Дружеството събира боклука на Банско, Сливен и Хасково. Справка на “Труд” в ДАКСИ сочи, че акционери в “Грийн Партнърс” са Пламен Цоков, Владислав Лазов и Кирил Леков, а Гайтански не фигурира като акционер.
Столичната кметица Йорданка Фандъкова обеща, че зимата няма да ни изненада. В бойна готовност са 220 машини, от които 180 са снегорини.

От кметската управа в Русе съобщиха, че за зимно поддържане на общинската пътна мрежа в района са предвидени 1,3 млн. лв. С отпуснатите 131 100 лв. от държавния бюджет ще се поддържат входно-изходните участъци от републиканските пътища. Тировете от Дунав мост ще престояват в локално платно по бул. “България”. За леки автомобили са предвидени 4 аварийни паркинга по пътищата за София и Варна. Маршрутите на градския транспорт ще се чистят с екопродукт против заледяване, който сваля температурата на замръзване и не предизвиква корозия.

Строителното министерство е напълно готово за снега, увери регионалната министърка Лиляна Павлова в неделя.
“Очакваме да има снеговалеж в голяма част от страната и затова сме инструктирали всички пътни управления да са в готовност, а снегорините да излязат още тази нощ, за да подготвят пътя за зимни условия”, допълни Павлова.


променете ЗОП
03.12.2012 08:25:30
0
0

Променете ЗОП, крайно време е!!! Да не спира процедурата всяко обжалване. Ако има нарушения и жалбата е основателна да се анулира вече сключения договор. Ако няма нарушения на жалбоподателя да се налага солена такса. Друго решение няма. С така действащия ЗОП, сульо и пульо ни правят на маймуни!!!!!!

АЛЕКСАНДЪР КИЧУКОВ
08.04.2013 16:59:59
0
0

ЖЕЛАЯ ДА РАБОТЯ В ТАЗИ ФИРМА КАТО ШОФЬОР,ГРИЙН ПАРТНЪРС- ПРИ РУМЕН. ТЕЛ; 0899-290-323.РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола