България се нуждае от правителство, което да я спаси от властта на ГЕРБ. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред БТВ.

По думите му, оценката на премиера Бойко Борисов, че на протеста на площад „Александър Невски" в събота са се събрали едва 3 хил. души представлявала „крайно несериозна интерпретация".

„Имаше много хора...," каза Станишев, според който темата на митинга била това, че не може да се живее в страна, в която всички са наказани - пенсионерите, малкият бизнес, майките...

Според лидера на българските и европейските социалисти много мислещи българи са на мнение, че е време да се сложи точка на прехода.

„Превърнаха България в гетото на Европа. Всички социални плащания са замразени вече четвърта година," коментира бившият премиер резултатите от работата на сегашното правителство. „Инфраструктурата е важна, но по-важно е другото - че няма работа. Дребният бизнес е на колене. Близо 700 хил. българи са без работа."

Министър-председателят на правителството на Тройната коалиция смята, че няма нужда от специални закони, с които да се преследват сегашните управляващи в бъдеще. „Има достатъчно закони. Тепърва ще стават ясни злоупотребите на тази власт и всеки, който е нарушил закона ще отговаря."

След като заяви, че никой от министрите в кабинета на ГЕРБ не му се нрави, Станишев каза, че най-слабият в правителството бил самият Борисов - „слаб управленец, няма визия в страната... Управлението му е като в една силова структура..."

По думите на президента на ПЕС, необходими са радикални реформи с акцент върху възстановяването на България чрез производство. Затова БСП търсила подкрепата на хората, за да не се налага да се правят безпринципни коалиции.

Няма нищо страшно да се предложи брак, случват ти се други хубави работи, например - дъщеря ми, заяви още Станишев. "Но това е личен момент, не сме го обсъждали в подробности и не смятам да го превръщам в светско събитие."
Борисов пък нямало да бъде поканен на подобно събитие, защото Станишев споделял такива лични моменти само със свои близки и приятели.

БСП лидерът заяви още, че партията ще участва в консултациите на ДПС за вота на недоверие към правителството, но "трябва да преценим темата и времето", поясни той. Съображенията били чисто тактически: "Ако го направим сега, 6 месеца до изборите не можем да внесем вот на недоверие."

Станишев подчерта, че партията търси подкрепата на хората, а следващото управление трябва да привлече експерти - и на национално, и на местно ниво. Що се отнася до коалициите, той бе категоричен, че "към всяка коалиция бихме поставили ясни условия."


реплика
18.11.2012 20:09:59
0
0

Като заврян в ъгъла как определяш собственото си управление и защо си там ! Първо отговори на този въпрос !.?

ivanov
18.11.2012 20:35:55
0
0

vse oshte li ima kumunisti v bg?bah taia partia vechna.triabva da ia zabraniat veche.

Who is next ? Why?
18.11.2012 20:37:22
0
0

Човекът е Обществено животно.Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.Често желязната дисциплина я Налагат хора с дървени глави.Неограничени възможности имат само хората с ограничено Мислене.Не е важно, че нещо се развива Неправилно.Важното е то да Изглежда добре.Обикновено на тия дето им е Широко около врата ги стяга ШШапката.Добрите момчета отиват в рая,а ТЕ лошите където си поискат, но най-често на Майната Си.Оказа се, че Не Живеем на гъза на географията, а Вътре в него.Напредъкът на страната ни е Осезателен - бяхме страна на Розите, сега сме на - Дозите.Лошо живеят тези, които Смятат, че ще живеят Винаги.Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там, където няма Нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък Нищо.Всичко само се Изменя и нищо не се Губи.Усмихвайте се...Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е Истината!

Who is next ? Why?
18.11.2012 20:38:16
0
0

Човекът е Обществено животно.Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.На бедните хора не им достига много, на алчните - Всичко.Няма значение дали сТЕ се продали или са Ви купили - все ще трябва да си го отработите Като проститутка.Когато Ви набиват нещо в главата,обикновено Ви изкарват Акъла.И Важните Клечки са от дърво.Утре, утре, винаги Утре и така минава Животът за Теб.Търговците и ПолитициТЕ продават това което не са Направили,крадците и ПолитициТЕ - това което не е Тяхно,проститутките,ПолитициТЕ и ЖурналистиТЕ - това което Не Би Трябвало да Продават.Кой още Твърди,че светът не се крепи на Търговията? Лошо живеят тези, които Смятат, че ще живеят Винаги.Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там, където няма Нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък Нищо.Всичко само се Изменя и нищо не се Губи.Усмихвайте се...Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е Истината!

$!
18.11.2012 20:39:06
0
0

Девет Пилци се разбягаха, защото Сокола Ги Нападна.Осем Те останаха Тогава.Седем, седем са вече Те Сега? Шест, ШесТ ще Станат Утре Те. W.A.D.Времето Ви...Свърши ~2012~.~1<>@~13 $!

Who is next ? Why?
18.11.2012 20:42:23
0
0

Страната е във Фалит Отново!Представителните политици си играят с Нас, защото Гражданите просто Нямат Постоянна Власт.Затова Вземете Всички Вие-Вашата Съдба в Своята Ръка!Пряка Демокрация е Решението за Това.Тогава и само тогава - политициТЕ ще Подлежат на Постоянен, Пълен и Прозрачен Контрол от страна на Гражданите!Референдум за представителна или пряка Демокрация -това е изходът за ДЕМОКРАЦИЯ.Кой Тип Демокрация ще има утре и у Нас? Референдум със Своят Глас ще Реши Това за Нас! Действайте,Повтаряме Действайте Граждани.Цялата Власт е Ваша, а не на "представителниТЕ политици".Във Властта и по Конституцията на РБългария е Гражданите да Наложат Пряка Демокрация.Когато стане това - то Времето на Досегашните Безумни политици ще Свърши и ще Настъпи Времето на Обикновените Граждани.Докогато това е истина, това ще е Истината!

Л.В.
18.11.2012 20:51:21
0
0

Абе гейчо какви глупости шефелкаш ? Ти докара БСП до дъното. Особенно с вчерашният митинг като докара мангали с/у заплащане в София но друго не ти остава асвен да разчиташ на лумпени ,нео- бразовани и олигофрени.Малко са тези които ще ти повярват на опашатите ти лъжи. Всички знаем че тройната коалиция начело с теб беше най-крадливото правителство на България.

Българин
18.11.2012 22:15:40
0
0

Долу мутренският капитализъм на ГЕРБ! Съд за антинародната и продаждна герберска шайка!

Кантарджиев
18.11.2012 22:19:11
0
0

Мнаго си нагъл бе СерГЕЙЧО! Народът въобще не иска да те знае тебе,шибаната ти партия и мисълта за крадливата тройна коалиция,която Първанов създаде,а ти я "ръководи".Защо не правиш протестите си на Бузлуджа,а пред храм-паметника? Нали сте атеисти,пък и петолъчката ви е там горе. Най-добре е всички червени да се заселите на върха.То пък ще пукнете от глад щото сте некадърници,пък и ще омешите жените си,щото окото ви е все в чуждото.

petrov
18.11.2012 22:26:33
0
0

Sergei-gei:vie sazdadohte silovite strukturi za da mozhe da izkupite darzhavata i da legalizirate otkradnatoto.progonihte 2 miliona balgari ot darzhavata kato men za da tarsim spasenie ot vashta korupcia.svobodna iniciativa ne sashtestvuva v bg.vsichko se pravi samo s razreshenie ot niakoi ot lokalnite bosove,koito rabotiat za vas.prokleti da ste.1 2 3

РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола