"Вече имаме спуснати указания да не се спират шофьорите, които не са извършили нарушение." Това съобщи в петък комисар Богдан Милчев, шеф на КАТ-София пред БНТ. Той обаче уточни, че заповедта не важи в случаите, когато пътната полиция има планирана акция или извършва масови проверки по метода "широкообхватен контрол", наричан още холандски метод.

В подобни хайки участват не само катаджии, а и криминални и икономически полицаи, митничари, инспектори от ДАИ и т.н. Проверяват се много коли за кратко време.

"От понеделник започваме да прилагаме холандския метод по улиците на София - обяви комисар Милчев. - Решаваме, че ще извършваме проверка за алкохол, отиваме на едно голямо кръстовище - 10 полицаи с дрегери. В движение, докато още шофьорите са на светофара, ние можем за 30 секунди да проверим 10 шофьори дали са употребили алкохол. Тоест такива внезапни проверки по широкообхватния метод ще се извършват и за алкохол, и за употреба на наркотици, и за нередовни документи", заяви шефът на КАТ-София.

До 18 ноември продължава акцията за превишена скорост край пешеходните пътеки в столицата. За по-малко от седмица ченгетата са заснели с радари над 1900 нарушители. 15 от тях са фучали с над 100 км/ч през зебрите.

В момента тече обсъждане на проект за наредба за контролните точки, предвиждащ отнемането им само за 13 опасни нарушения, а не за 25, както досега.

Комисар Милчев изказа личното си мнение, че е против да не се режат точки при причиняване на катастрофа, което е предложено в проекта.

Бъдещата наредба предвижда отпадането от точковата система на онези шофьори, които шест години нямат нарушение и притежават златен талон. Документът ще е доживотен, а ще се отнема само ако притежателят му бъде хванат да кара пиян.

"Подкрепям предложението за златен талон. Когато един водач свикне да кара шест години без нарушения, той и занапред ще бъде внимателен", обясни Милчев.


Маша с топъл въздух
03.11.2012 07:42:22
0
0

Милчев за Премиер! Не се смейте, тоя си гледа работата.

baba vi
03.11.2012 09:01:27
0
0

В движение, докато още шофьорите са на светофара, .... са употребили алкохол. !! Леле, леле, леле! Що задръствания ни чака.

STALIN
03.11.2012 10:21:11
0
0

МНОГО ХОРА СА ЗА ПСИХИЯТРИЧНО ЛЕЧЕНИЕ

CHICAGO БУХАЛ
03.11.2012 13:27:18
0
0

Този невеж и излъчващ селско минало държавен служител има наглостта да стои пред камера на официално място с разкопчана куртка.С Това веднага показва,че той е НАД ЗАКОНА И НЕ УВАЖАВА ЕТИКЕТА и зрителите.Трансмитирано към женско поведение -Все едно говорителката да води предаването с крака на масата срещу камерата и широко разстворени!И съяественото -Този човек твърди,че влизането насреща в еднопосочна улица не било голямо нарушение щот нямало голямо движ на абтом! За таз ВЕЛИКА мисъл в Чикаго на секундата е УВОЛНЕН!

2 CHICAGO БУХАЛ
03.11.2012 15:19:40
0
0

Навлизането в улица или магистрала обозначена със знак ЗАБР И ВЛИЗ + ГРЕШЕН ПЪТ в САЩ се счита за по-опасно нарушение отколкото Прев скор, НО Стоп и Червен светоф взети заедно с оглед на последващото задръстване и вероятен ЧЕЛЕН УДАР! НЕСАНКЦИОНИРАНИЯТ НАРУШИТЕТЕЛ НА знак Забр влизане на малката еднопосочна соф уличка ЩЕ НАПРАВИ СЪЩОТО И НА рампа на МАГИСТРАЛАТА!! И там влизайки в насрещното предизвиква само челен УДАР. Ето това не може да проумее Високопоставеният служител от КАТ.2 На еднопосочните улици задължително да се постави ЗНАК - ЕДНОПОСОЧЕН ПЪТ от към страната на влизането, защото сега няма- влизаш, на средата на улицата решаваш да напр завой 180 гр и навлизаш в насрещно движ БЕЗ ДА ЗНАЕШ ЗА ТОВА.Направо да се препишат страница 2 и 3 от Чикагския правилник, където е заковано, че за ПРЕВ СКОР, ЧЕРВ СВЕТОФ, НО СТОП И УМИШЛ ВЛИЗАНЕ В НАСРЕЩНО ДВИЖ - Книжката се отнема! - до съд или плащане до 3 пъти. След това Отнемане за 6 мец... и т.н Шоф без книж - арест.....

АЛЕКСЕВИЗМИ
03.11.2012 19:28:40
0
0

Глупости!Как ще ми провери документите за 30 сек?Та то са Талон,Документ за преглед,Документ за данък,Документ от ГО,документ за Правоуправление-книжката,Талон на колата,...6 .Ще ги провери за 30 сек,ама друг път.Като вземете да пишете глупости се запитайте тез от КАТ дали не ви взимат за канарчета,трудоваците,асимилирайте новината първо вие и тогава ни го подавайте на нас,че сте смешни като АЛЕКСЕЙ4овците в КАТРЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола