Соченият за поръчител от двамата българи, осъдени за трафик в Малайзия, Георги Георгиев е криминално проявен. Старозагорецът има излежана присъда за разпространение на наркотици, потвърди за Дарик директорът на ОД на МВР Стара Загора комисар Алекси Алексиев. 

Георгиев е бил популярен в криминалните среди като "Червената Соня".

Двамата български младежи, задържани преди малко повече от година с 5 килограма амфетамини в Малайзия, бяха осъдени вчера на смърт чрез обесване.
Георги Бакалов и Иван Костов бяха арестувани миналото лято, след като дрогата бе открита в тайници в куфарите им.

В началото на миналата седмица бащата на едно от момчетата заяви, че синът му и неговият приятел не знаели, че пренасят наркотика. Било им е казано, че носят хапчета виагра и анаболи в законното количество, обясниха близките им.

Според тях друг българин - Георги Георгиев е поръчителят на трафика, който обещал 1000 долара за "услугата". Той също бил задържан в азиатската държава, но по информация на Външно министерство бил освободен малко след ареста поради липса на доказателства и се е прибрал в България.

Отново според твърдения на роднини на младежите от Нова Загора в тайниците на куфарите били намерени само отпечатъците и ДНК-то на поръчителя, тъй като на „мулетата" било забранено да отварят багажа и да докосват пратката.

Според близките на сънародниците ни, новозагорците били подведени, обяснявайки им, че пренасят виагра и анаболи, като за услугата Георгиев им обещал 1000 долара. „Поръчителят" е задържан заедно с тях през миналата година на международното летище в Малайзия, но поради липса на доказателства старозагорецът е освободен и депортиран в България.

Двамата български граждани, задържани с 5,6 кг амфетамини на международното летище „Султан Исмаил", бяха осъдени на смърт. За решението на магистратите съобщиха вчера от външно министерство. Съдът в Джохор Бару е признал за виновни и е осъдил 27-годишния Иван Костов и 26-годишния Георги Бакалов на възможно най-тежкото наказание - смърт, съгласно чл. 39 от Закона за наркотиците.
РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола