Пациенти на Пета градска болница са принуждавани да правят дарения преди лечението си. Това показа междинен доклад от проверката в здравното заведение в София, изготвен от Агенция медицински одит, заедно със Столична община, съобщи БНТ.

Проверката бе провокирана от съмнение, че в началото на месеца пациентка е била принудена да дари на болницата 950 лева, за да си избере лекарски екип, който да я обслужва. Проверката все още не е приключила.

"Реално така с този договор за дарение в Пета градска са подвеждали пациента. Договорът е бил условието за започване на лечение", коментира Светлозара Илиева, директор на агенцията за медицински одит.

Веднага, след като стана факт, здравният министър Десислава Атанасова направи изненадваща инспекция в лечебното заведение. Тогава се оказа, че половината от пациентите, които лежаха тогава в Гинекологичното отделение, вече бяха направили дарение или избор на екип.

Според междинния доклад от проверката за 8 месеца болницата е получила над 250 хиляди лева от дарения, но според здравния министър има куп нарушени правила.

"Сблъскваме се с проблеми от всякакво естество. Например, в една малка провинциална болница получихме сигнал, че лекарите са се чудели как да изпишат по-рано дете, за да не почине при тях. Защото ако това се било случило, "после нямало живот за тях". Много е трудно", обяви още Светлозара Илиева, директор на агенция медицински одит. Тя добави, че все още тече разследване около случая с починалото бебе, което бе изгорено по лицето и ръцете от включена духалка, а по-късно почина в "Пирогов", където бе докарано от плевенска частна болница.


НАГЛЕЦ НЕПОПРАВИМ
31.10.2012 11:49:02
0
0

Когато говорим за мафия в България , трябва да включваме и бялата мафия на лекарите и фармацевтите.Тя никак не е малка, много е влиятелна и до сега се крие зад бялата престилка. Но обира хората повече отколкото другите мутри и мафиоти. Яне говори за " енергийна мафия" Да насочи зоркото си око към тази бяла мфия. Или не може или го е страх. Тя е безпартийна , но може веднага да се справи с всеки, който се опита да я подгони. " Дарения" " избор на екип" и ред други изтънчени методи за грабеж- докторите са интелигентни хора и знаят как. Моите извинения към многото лекали и фармацевти, които страдат от тази мафия също.

За изнудвачите от Токуда
31.10.2012 12:30:23
0
0

Този рекет е копиран от болница "Токуда".Там от години се изнудват хилядите болни и близките им ,да "даряват" непосилни за тях суми. Залагат си жилищата за заеми. Но най-страшно е унижението.Хората не смеят за се оплачат, както от изнудвачите мафиоти.Но те поне, въпреки всичката си жестокост, за разлика от деградантите доктори - никога не са посягали на деца и болни. Прокуратурата, МВР, ДАНС,Министерството на здравеопазването,Лекарския съюз, т.н."пациентски организации",депутати,министри, държавни чиновци и МЕДИИТЕ ,се правят на ударени и на ни чули, ни видяли. Това в Япония ще доведе до незабавни арести и падане на правителството.А тука кучета влачат дири няма... Тези помияри - плагиати от Пета градска, няма за какво да бъдат търпяни в т.н.болница.Касае се за изнудване и пълна липса на морал, затова мястто им е в затвора и публично осъждани.Съобщете имената на рекетьорите !

СОНЯ
31.10.2012 13:20:14
0
0

АБА ОТКЪДЕ НА КЪДЕ ЩЕ ДАРЯВАМЕ.ЩЕ ДАРЯ АКО НАИСТИНА СЪМ МНОГО ДОВОЛНА ОТ ОБСЛУЖВАНЕТО И ТО АКО ИМАМ ПАРИ.И ЩЕ ДАРЯ КОЛКОТО ИМАМ ВЪЗМОЖНОСТ.КАКВИ СА ТИЯ ТАРИФИ?РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола