Лидерът на РЗС Яне Янев поиска разсекретяването на прекратени дела, свързани с корупцията в сферата на енергетиката, съобщи „Дарик". Председателят на парламентарната анкетна комисия, която проверява данни за корупция по висшите етажи на властта, се срещна с шефа на етичната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) Ясен Тодоров.

Депутатът вече е изискал две дела от комисията. Едното е за натиск, оказан върху следователя Татяна Шарланджиева, която беше замесена по делото "Топлофикация", а другото е свързано със строежа на АЕЦ "Белене" и касае разговори на Корнелия Нинова и Румен Овчаров.

През 2007 година прокуратурата обвиняваше Шарланджиева и тогавашния заместник-министър на икономиката Корнелия Нинова, че са осуетили наказателно преследване срещу свидетеля по делото "Топлофикация" Красимир Георгиев.

Според Янев разсекретяването на делата щяло да бъде от полза за цялото общество, особено ако се окажело, че някой е оказвал натиск по тях.

Ясен Тодоров също изрази мнение, че за да са налице по-добри резултати, е редно властите да работят в синхрон, а на срещата са били обсъдени варианти за съвместна работа между антикорупционните комисии.

Миналата седмица избухна скандал между Корнелия Нинова и Яне Янев, след който червената депутатка подаде сигнал до главния прокурор Борис Велчев и настоя за сваляне на имунитета на колегата си заради набедяване.


Минувач
16.10.2012 16:30:36
0
0

Всичко около Корнелия Нинова и Румен Овчаров вони на корупция!

offff
16.10.2012 17:20:36
0
0

Корнелия от активистка на СДС..стана върла защитничка на червени далавери. аман от ренегати в таз държава.

Мъглата се вдига
16.10.2012 19:10:50
0
0

Идва времето,когато кълбото на злоупотлебите с властта започва да се разплита.При това с факти.Това АЕЦ "Белене",това "Топлофикация" са все горещи картофи и като нищо с тях ще се задавят с предимство Корнелия Нинова и Румен Овчаров.То и за това е тази истерия около Яне Янев и референдума.Най-добре е Станишката ,да се слее със стола си в ПЕС,защото едва ри и на него ще му се размине.Е няма как един бивш м-р Предсидател като него,да избяга от въпроса :Къде е договора и крайната цена за АЕЦ Белене г-н Станишев?Абе куче влачи,грамофон свири!Леле,пък ако се и разприказва наистина Вальо Топлото !

Демирева
16.10.2012 20:41:03
0
0

Яне, кога най-после ще уволниш Бойко Борисов, бе ? Нали цяла София беше залял с пана и закани? Или май ти натикаха флашките в гъза и ти хареса? Мъжка курва !!!!РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола