Тежък инцидент в язовир "Искър". Регата завърши трагично с един загинал и двама ранени, съобщиха от МВР. Инцидентът станал около 19 часа вчера, след като яхта с двама възрастни и едно дете закачи по невнимание кабел за високо напрежение.

От получилата се волтова дъга на път за болницата починал 36-годишен инструктор, а 5-годишно момченце и неговият баща са били спасени от случайни свидетели. Те са настанени в „Пирогов" с изгаряния. Оказана им е спешна медицинска помощ и са оставени за лечение поради риска от усложнения.

От болницата ще оповестят информация за състоянието на пострадалите по-късно днес.

След любителска регата между два частни клуба в язовира участниците започнали да прибират лодките си. По първоначални данни, двама от състезателите, дърпайки катамарана си, не съобразили височината на почти 10-метровата мачта и не я свалили и тя се закачила в електропровод с високо напрежение.

Причините, довели до инцидента, се изясняват.

Случаят се разследва от Осмо РПУ в София.


СССРейчо
08.10.2012 15:18:57
0
0

КАКВА регата в язовир, вододайна зона на София ?????? ЩО за мутренска и тъпа държава сме ????????????????????????????

Дима
09.10.2012 10:47:26
0
0

'Регатата' е била с катамарани - ветроходни съдове с платна, които се движат с помощта на вятъра и не замърсяват водоизточника, не гледай снимката на моторна яхта. Майката на момченцето, респ. съпругата на единия пострадал ги е карала до София, не знам как го измислиха и това със случайните свидетели. Всичките са изключително читави хора и подхождат с огромна грижа и съвестност към природата и твърдя това, защото ги познавам лично. А загиналият беше приятел и страхотен човек. Респект!РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола