Мениджърката от "Глобул" Хриса Делийска, която скочи пред ТИР на магистрала "Хемус", е била в тежка депресия от известно време насам. Заради състоянието си 35-годишната жена пиела антидепресанти, твърдят полицейски източници.

Отскоро Хриса била разделена със съпруга си Юлиян, с когото се оженили миналата година. Това станало ясно от разпитите в полицията в нощта срещу сряда, каза пред "Труд" висш полицейски началник.

Депресията на младата жена не била свързана с тежък здравословен проблем, а с психически.

Хриса Делийска загина трагично във вторник предиобед на 27-ия км на магистралата по посока Ботевград. Жената пътувала с лек автомобил "Крайслер". След тунела "Витиня" спряла колата в аварийната лента с включени светлини. Постояла известно време до мантинелата, а после рязко тръгнала към шосето, където била пометена от идващия ТИР. Камионът я ударил отляво. Тя била жива още 20 минути, но издъхнала, преди да дойде линейката.

Над 200 души се събраха вчера на опелото на Хриса в храма "Свети Георги Победоносец" в София. Висшата мениджърка в мобилния оператор бе положена в бял затворен ковчег. До него в несвяст ридаеха близките . Майка Ваня Делийска и сестра Дора на няколко пъти припадаха и бяха свестявани с вода. Двете едва се държаха на крака и бяха подкрепяни от роднини.

Да си кажат последно сбогом с Хриса дойдоха и двама министри от кабинета "Станишев" - Румен Петков (на вътрешните работи) и проф. Радослав Гайдарски (на здравеопазването). Сред опечалените имаше и медицински светила, сред които онкогинекологът проф. Григор Горчев. Всички те са колеги и приятели с бащата на мъртвата - онколога проф. д-р Ташко Делийски.

Колегите на Хриса ридаеха и се питаха защо е посегнала на живота си. До последно в службата си тя не изглеждала депресирана или потисната. Напротив - както винаги била усмихната, слънчева, позитивна.

Роднини на съпруга Юлиян предполагат, че е била ударена случайно от ТИР-а. Те изключиха напълно полицейската версия, че сама е скочила под гумите на камиона. На същото мнение бяха и други присъстващи на опелото. Те хвърлиха вината върху шофьора на камиона и допускаха, че е карал близо до аварийната лента.

По време на разпитите съпругът Юлиян също бил шокиран от избора на съпругата си да сложи край на живота си. Недоумявал защо го е сторила, но признал, че отскоро не живеели заедно, заяви полицейски източник. Според полицаите мъжът изглеждал съкрушен и наистина му личало, че много я обича. Близки нито потвърдиха, нито отрекоха за раздялата.

Хриса и Юлиян се запознали в "Глобул", където работели заедно. През 2009 г. той станал търговски директор в "Надин", а после напуснал и започнал бизнес с рециклиране. Наскоро основал фирма за напояване с баща си.

Хриса е родом от Плевен. Баща проф. д-р Ташко Делийски е зам.-декан по учебната дейност на факултет "Здравни грижи" в плевенския медицински университет. Майката на Хриса - Ваня Делийска, е основател и диригент на детски хор "Звъника". Сестра Дора (32 г.) е пианистка, носител е на много международни награди и живее във Виена.

Шофьорът на ТИР-а ще бъде глобен заради това, че карал с изтекла книжка. Кръвната му проба е показала 0,4 промила алкохол - с две стотни по-малко от теста с дрегер. Показателите му са под допустимите 0,5 промила и затова няма да бъде санкциониран, че е карал пил.


заядливка
04.10.2012 22:03:56
0
0

Почивай в мир,Хриса!След 10 години в МТел си представям на какво си била подложена! Да тежи на съвестта им.А за това,че хората не издържат,по- добре да не коментирам.Съболезнования на близките.

iliev
04.10.2012 23:35:02
0
0

какъв МТел ясно пише Глобул

сашо
05.10.2012 08:32:50
0
0

На всеки глупендар шофьора му виновен!А защо е станало само момичето си знае.Бог да го прости!

6 без 10
05.10.2012 08:33:03
0
0

За всичко са виновни мобилнити оператори освен че подлудиха народа с измамите си сега ставаме свидетели и на произшествие стехен служител вероятно за това че приядоха с пари А сега уважаеми директори КУПЕТЕ СИ СВЕЩИ ЗА МНОГО ПАРИ техните служители

simo
05.10.2012 09:16:53
0
0

почивай в мир!

Zzzzz
05.10.2012 09:21:19
0
0

ЗАЯДЛИВКЕ, КЪДЕ ПРОЧЕТЕ М-тел БЕ СКЪПА?ПИШЕ ГЛОБУЛ.НАРОДА НАИСТИНА Е ОШАШАВЕН.ЗА МОМИЧЕТО Е ЖАЛКО,ДОРИ ДА Е "ПРЕЯЛО".БЪЛГАРСКА ПРОСТОТИЯ.

MOhenici&MOSHEnichestva i mizeria
05.10.2012 10:16:43
0
0

Kato gledame kakvi vrazki s kakvi moshenici e imala taya plevenska selyanka - koi znae v kakvi izmami i dalaveri se e zaburkala i kakvo e oburkala. Cyalata BG darjava se upravlyava ot ludi, prosti i nekompetentni vrazari selyanduri - zatova i Bg si ostava kenef. Jalko za momicheto - ako beshe se razvilo kato chestno i doblesno i ne se beshe naburkalo v kacata s meda&akitata shteshe da e oshte jiva.

snejan filipov
05.10.2012 14:36:59
0
0

ZAQDLIVKEEEEEEE,SLEZ OT DURVOTO I PRO4ETI KAKVO PI6E,NEDRUNKAI GLUPOSTI KATO 4ERVENITE BOKLUCI OT STANI6EVATA PARTIIKA,TE TAKA 4ELI NEDO4ELI I MNENIQ BULVAT,SLWZ OT DURVOTO I PRO4ETI STAVA VUPROS ZA GLOBUL A NE MTEL ANADUMO GRADSKO

Бай Тодор
05.10.2012 16:22:14
0
0

едно от страничните деиствия на антидепресантите е желание за самоубииство.Незнам защо поредната измислена американска болест навлиза и в България

Боряна
05.10.2012 16:39:50
0
0

Истински потресена съм от две неща - колко ниско ниво са стигнали медиите, за да се занимават с личната трагедия на едно семейство по един перверзен, неверен и безпардонен начин. В това число и редакцията на Труд. Смятам, че достойнството на хората в личното им страдание трябва да се пази и че написаното не е новина от обществен интерес, а само повтарям - лична трагедия, която се употребява тежко непрофесионално и издава страшната криза и на обществото, полицията и медиите. Второ - потресена съм от бездушието и вулгарността на част от коментиращите, които не са си направили труда дори да проследят фактологията и истинността й, а какво остава - да прояват елементаран чувствителност към коментирания случай и уважение към смъртта на един човек. Хриса беше прекрасен колега и приятел. Дано духът й да почива в мир.РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола