Васко Асенов и синът му от Първомай влизат в затвора за хулиганство и съпротива на полицията, съобщават от Съдебната палата. Приятелят им Асен Иванов е с условна присъда от 6 месеца.

Наказанията на тримата хулигани са окончателни, тъй като са сключили споразумение с прокуратурата. То е одобрено днес от Окръжния съд.

Васко Асенов и синът му са от ромски произход. Бащата ще лежи 6 месеца за това, че е строшил с винкел ръката на младши автоконтрольора Тодор Василев от РПУ Първомай. Пострадалият е получил средна телесна повреда. Счупена му е коста, довела до трайно затрудняване на движенията на горен десен крайник - според чл. 131 ал.2 т.2 от НК.

Половин година ще прекара зад решетките и синът му Димитър Асенов. Той ударил шамари на двамата униформени Иван Бойчев и Тодор Василев. Полицаите от Първомай са с лека телесни повреда при изпълнение на службата им, това се изразява в болка и страдание - чл. 131 ал.2 т.4 от НК.

На 11 юни Тодор Василев, Стойчо Благоев и Иван Бойчев били нощна смяна като автопатрул. На 12 юни били изпратени по сигнал за нарушаване на нощната тишина. При пристигане на адреса установили, че група лица, сред които и тримата подсъдими празнуват рождения ден на Димитър Асенов. Полицейските служители разпоредили музиката да бъде спряна, но подсъдимите решили да се противопоставят и да продължат празненството.

Срещу съучастникът на тримата Благой Благоев се води отделно досъдебно производство.

Съдът призна, че Васко Асенов, Димитър Асенов и Асен Иванов са виновни за извършване на непристойните действия, тъй като те грубо нарушават обществения ред и изразяват явно неуважение към обществото. Деянието се отличава с изключителна дързост, както визира чл. 325 ал.2 от НК.


стария капрал
01.10.2012 18:04:15
0
0

за нападение над полицай----поне 5години затвор,но ако нападателя остане жив!!! а за превишение на полицейски правомощия-поне 5години затвор за ченгето и без право на такава работа до живот!!!

Мнение
02.10.2012 09:38:20
0
0

Смятам, че наказанието на тези биячи е малко: целта на една присъда е не само да бъде наказан провинилия се, но наказанието да бъде и урок, поука за другите, които евентуално биха се осмелили да действат по този начин. В този смисъл една присъда от порядъка на 2-2,5 г. би подействала възпиращо на мургавите "храбреци". Не ви ли прави впечатление,че досега престъпници не са се хвърлили да бият съдии и да крадат от жилищата им? Т.е. престъпниците уважават съдиите и последните пък им "отвръщат" с по-ниски присъди. Нещо като неписано "приятелство"...

prestapnici obliakani sas vlast
06.10.2012 12:32:28
0
0

SAMO PRISTAPNICITE OBLIAKANI SAS VLAST;MOGAT DA BIAT ,,MALKOLI HORA IZBIHA PO VREMI NA ZADARGANE;VAV POLICIATA;VAV KILIITE;VAV ZATVORITE.......ZA TIAH NIAMA ZAKONI.....TE ZATOVA SA TOLKOVA NAGLI....BALGARSI POLICAI....BANDITI OBLIAKANI SAS VLAST....DA ME IZVINIAT 4ESNITE POLICAIРЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола