Багери и кранове трябва да притежават транспортните фирми във Велико Търново, които желаят да превозват ученици през новата учебна година.

За транспортната услуга ще се плаща от общинския бюджет. Това сочат документите с изискванията, които са публикувани в сайта на кметството. Заделени са 66 000 лв. за годината.

"Недоумения будят изискванията.Така например освен автобуси и таксита, кандидатите трябва да разполагат със самосвал до 13 тона, влекач над 20 тона, автокран до 14 тона, фургони, колесен комбиниран багер и дори челен товарач. Допълнително транспортните фирми трябва да представят и три различни сертификата за управление на качеството и безопасни условия на труд", коментира Александър Нанков, собственик на превозваческата фирма "Алекс ОК" и общински съветник от ГЕРБ.

Той твърди, че обявлението е качено на интернет страницата на общината на 5 септември, само ден преди празничните дни, а документите за кандидатстване трябва да се подадат до 12 септември.

Само една фирма отговаряла на условията. Председателят на местния парламент Николай Ашиков обаче е категоричен, че условията не са умишлено нагодени и няма умисъл в процедурата.
РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола