Радко Дишлиев издъхна вчера - три дни преди да навърши 58 г., съобщиха от Съюза на артистите. Той ще остане завинаги в историята на родното кино с образа на Георги Бенковски от тв сериала “Записки по българските въстания”.

Радко Дишлиев е роден в Пловдив. Завършил е НАТФИЗ, играл е на сцената на Старозагорския театър, в “Армията” и в “Сълза и смях”. Зрителите го помнят с ролите му в “Колко е важно да бъдеш сериозен”, в “Службогонци”, “Еленово царство”, “Без зестра” и др.

Има над 30 участия в телевизионния театър. Сред най-известните филми с него са “Апостолите”, “Кръвта остава”, “В името на народа”, “Ако те има”, “Под игото”, “Сами сред вълци”, “Борис”, “Сомбреро блус”.

Желанието на актьора е било да бъде кремиран.


СВЕТЛА
13.06.2009 11:41:02
0
0

ПОКЛОН ПРЕД НЕВЕРОЯТНИЯ ТАЛАНТ НА ЛЮБИМИЯ МИ АКТЬОР - РАДКО ДИШЛИЕВ ! ПОЧИВАЙ В МИР ! ДАНО СИ В ЕДИН ПО-ДОБЪР СВЯТ ! МНОГО ТЕ ОБИЧАХ !

СВЕТЛА
17.06.2009 00:22:30
0
0

НИКЪДЕ НЯМА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОКЛОНЕНИЕ ПРЕД ТЛЕННИТЕ ОСТАНКИ НА РАДКО ДИШЛИЕВ ! ЗНАМ ,ЧЕ ИМА НЯКАКВИ ПРОБЛЕМИ С УРЕЖДАНЕТО НА ТОВА ,НО СЪМ УБЕДЕНА ,ЧЕ МЯСТОТО МУ Е В АЛЕЯТА НА ИЗВЕСТНИТЕ ХОРА В ЦЕНТРАЛНИ СОФИЙСКИ ГРОБИЩА !ТОЙ БЕШЕ ЕДИН ОТ МАЛКОТО ИСТИНСКИ ТАЛАНТЛИВИ АКТЬОРИ - ВСЪЩНОСТ ЗА МЕН - НАЙ-ДОБРИЯТ !БЕШЕ ЛЮБИМИЯТ МИ АКТЬОР !МНОГО ГО ОБИЧАХ ! НАДЯВАМ СЕ ДА НЕ СЕ СЛУЧИ ЗАРАДИ БЮРОКРАТИЧНИ ПРОБЛЕМИ ДА НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ПРОСТИМ С НЕГО !

СВЕТЛА
17.06.2009 21:31:20
0
0

ОТ НЯКОЛКО ДЕНА СЕ ОПИТВАМ ДА ВНУША НА ТЕЗИ ,ОТ КОИТО ЗАВИСИ ,ЧЕ РАДКО ДИШЛИЕВ ТРЯБВА ДА ПОЧИВА В АЛЕЯТА НА ИЗВЕСТНИТЕ БЪЛГАРИ НА ЦЕНТРАЛНИТЕ СОФИЙСКИ ГРОБИЩА !СРАМУВАМ СЕ ,ЧЕ ЖИВЕЯ В ДЪРЖАВА КЪДЕТО ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ КОМЕНТИРА ! ДАЛИ ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ С ПОЧИНАЛ ХОЛИВУДСКИ АКТЬО?Р ХОРА ,ОСЪЗНАЙТЕ СЕ - В КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ ?ТОЧНО ТЕЗИ ДНИ НИ ЗАЛИВАТ С ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗЛЕЗЛИ ОТ ЗАТВОРА БЪЛГАРСКИ МАФИОТИ ,НО ЗА ХОРА КОИТО СА ПРОСЛАВЯЛИ БЪЛГАРИЯ С ТАЛАНТА СИ И ИМАЩИ ЗАСЛУГИ ПРЕЗ БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА, НИЩО НЕ СЕ ГОВОРИ ! СРАМУВАМ СИ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРКА !ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ !

mariya
18.06.2009 19:48:36
0
0

Po4ivaj v mir.

Надежда
18.06.2009 20:55:08
0
0

Напълно те подкрепям,Светла!Той беше моят любим актьор също!Поклон пред светлата му памет и неукротимия му дух!!!РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола