Луд направи на решето с над 20 удара с нож 81-годишната си баба, а после избяга и четири часа се разхождаше на свобода из София.

Във вторник към 19,30 часа Николай Панталеев (25 г.) отишъл да гости на възрастната жена и нейния съпруг в столичния кв. "Левски".

Тримата седнали да вечерят, но внукът изненадващо поискал с дядо му да отидат до гаража, за да видят някакви фаянсови плочки.

Старецът го послушал. Докато 83-годишният ровел из кашоните, Николай се измъкнал и се върнал при баба си. Усетил, че останал сам, дядото тръгнал обратно към къщата. Но заварил вратата заключена. В същия миг видял, че внукът му изскача от прозорец на втория етаж и хуква по улицата. Дядото успял да влезе в къщата с помощта на стълба и едва не припаднал от гледката. Жена му лежала мъртва на земята, цялата обляна в кръв.

Мъжът подал сигнал на телефон 112. Цялата столична полиция била вдигната на крак да издирва убиеца. Около полунощ той бил забелязан от патрул на бул. "България". Арестуван е и е отведен в столичната полиция. Панталеев е признал за убийството. Все още не е ясно какво е отключило агресията към баба му.

Николай страда от психическо заболяване и дори е лежал в клиниката на 4-ти километър в София.

Градска прокуратура ще поиска съдът да изпрати Николай за изследвания в психиатрична болница, за да се прецени дали може да носи наказателна отговорност за деянието.

Засега заподозреният за кръвопролитието остава в ареста за 72 часа.
РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола