Известният столичен апаш Светослав Петров-Светльо Смъртта (38 г.) преби до смърт свой гостенин, докато изтърпяваше домашен арест в къщата си в Божурище.

За съучастие в убийството е арестуван и Методи Михайлов-Големия шоп (41 г.).
На 27 юли към 17 ч жертвата Мариян Младенов (43 г.) отишъл в дома на Светльо Смъртта, за да го види, тъй като приятелят му от няколко месеца имал съдебна забрана да прекрачва прага на дома си заради кражба.

Към компанията се присъединили Големия шоп, Мариян Анев-Горския (36 г.), приятелката му Ирена Георгиева (43 г.) и Николай Минков (30 г.), всички от София.

Домакинът щедро извадил бутилки с твърд алкохол да почерпи гостите си. След няколко обърнати чашки Горския и Николай се скарали и сбили. Скоро след това - към 20 ч, двамата си тръгнали, придружени от Ирена.

В къщата останали домакинът Светльо, Големия шоп и Мариян Младенов. Тримата продължили да си допиват и не след дълго и между тях започнал скандал. Смъртта и Големия шоп се нахвърлили с юмруци и ритници върху Мариян, който изпаднал в безсъзнание.

Двамата биячи натоварили 43-годишния мъж в лека кола "Ситроен" и го изхвърлили в жк "Люлин".

Малко по-късно в полицията постъпил сигнал за открит мъж в безпомощно състояние. Лекари установили, че е мъртъв. При първоначалния оглед в присъствието на съдебен лекар следи от насилие не били открити, но два дни по-късно експерти установили, че смъртта е настъпила от тежка черепна травма.

Полица и от Девето РПУ и криминалисти от отдел "Убийства" установили, че Мариян за последно е бил в дома на Светльо Смъртта.

Заподозреният в убийството е задържан в Божурище.
Светослав Петров е под домашен арест заради кражба от жилище в жк "Люлин", извършена преди Нова година.

Тогава заедно с още трима негови съучастници атакуваха дома на бизнесмени по сигнал, че стопаните държат сейф с пари и ценности. За тяхно съжаление успяха да открият и вземат няколко синджирчета, 5 лв. и румънски леи.

Преди да избягат, полицаи от Четвърто РПУ ги арестуваха. За кратко бе задържана и съпругата на Светльо, която случайно или не, минала близо до блока по време на обира.
От всички в групата, в ареста остана само Светльо Смъртта. По-късно мярката му за неотклонение била променена в по-лека, обясниха от МВР.


Светослав Петров е известен на МВР от повече от 10 г. Той има множество регистрации за кражби и присъди. Съпругата му има две аптеки, съобщиха източници от МВР.


Съучастникът му Методи Михайлов-Големия шоп е осъждан за кражба, а досието му се допълва от хулигански прояви.

Мариян Анев-Горския пък е с пробация за използване на фалшиви документи, има регистрации за изнасилване и кражби.
РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола