Министър-председателят Бойко Борисов ще пусне в експлоатация Лот 3 „Нова Загора - Ямбол" от автомагистрала "Тракия". На събитието ще присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът по усвояване на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев.

Трасето преминава през територията на две области - Сливен и Ямбол. Проектът „Доизграждане на АМ "Тракия" Лот 2, 3 и 4" се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г. Общата дължина на участъка от Нова Загора до Ямбол е 35.7 км., а стойността на обекта, е близо 134 млн. лв. с ДДС.

Във връзка с откриването на новия участък на автомагистрала „Тракия" до път II - 53 Ямбол - Сливен, от Главна дирекция „Национална полиция" и Агенция „Пътна инфраструктура" са предприети мерки за облекчаване на трафика на пътуващите по направление София - Бургас:

1. При изхода от автомагистрала „Тракия" водачите на моторни превозни средства да шофират с намалена скорост и да спазват въведените ограничения и пътни знаци.

2. При изхода от автомагистрала „Тракия" да се използва приоритетно направлението пътен възел автомагистрала „Тракия" - вляво по път II - 53 Ямбол за Сливен (пътен възел Подбалканския път I-6 и II-53) вдясно. Участъкът не преминава през населени места, няма конфликтни кръстовища. Полицейско присъствие за подпомагане на движението ще има на изхода от автомагистралата и на пътния възел с Подбалканския път.

3. При използване на трасето на първокласен път I - 7 (Ямбол - Петолъчката) водачите на автомобили трябва да бъдат особено внимателни, тъй като ще попаднат в интензивно движение на тежкотоварни автомобили и ще преминават през участъци, в които се извършват ремонтни дейности.

4. Пътуващите от Западна и Централна България за Южното Черноморие могат да използват по-малко натоварения маршрут Сливен - Ямбол - Средец - Бургас и обратно.
РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола