Израел търси български строителни специалисти. Заплатите ще са около 1800 долара, но ще варират и според квалификацията, съобщиха от Агенцията по заетостта.

Всички условия ще бъдат регламентирани, както е по закон. Ще се плаща и за допълнителни часове труд. Това е регламентирано в двустранното ни споразумение.

Израел подписва за първи път подобна спогодба и това се прави именно с България, заради добрите взаимоотношения между двете страни. Проучванията показали, че у нас има много добри строителни работници и специалисти.

Всеки работник, който иска да замине на работа в Израел трябва да подаде документи в Агенция по заетостта или структурите й в страната. Подписаната спогодба между България и Израел премахва всякакви частни посредници.

Възрастта на кандидатите трябва да е до 50 години. Няма изисквания за доказване на образование и трудов стаж чрез документи. Всеки кандидат ще се явява на интервю и практически изпит по заявената професия в София пред представители на Асоциацията на контракторите и строителите в Израел (АСВІ) и на Агенцията по заетостта (АЗ).

В рамките на един час кандидатите ще трябва да разчетат чертеж и начините на изпълнението му. След преценка на резултатите от интервюто и практическия изпит, АСВІ ще уведоми АЗ за имената на преминалите успешно изпита. Бюрата по труда ще уведомят своевременно кандидатите за място, дата и час на интервюто и практическия изпит. Кандидатите трябва сами да организират пътуването си до столицата.

Изискванията към кандидатите са: да бъдат граждани на България на възраст над 25 години; да не са работили до момента в Израел; да нямат роднини от първа степен, работещи в Израел (с изключение на братя и сестри); да нямат криминално досие; медицински и физически да са подходящи за усилена работа навън при израелските климатични условия в строителния сектор, включително работа на височина; да имат опит като кофражисти, арматуристи, мазачи и работници по полагане на керамични облицовки на подове и стени; да не страдат от туберкулоза, хепатит, сифилис, гонорея, СПИН.

Разходите за полетите до Израел и обратно са за сметка на българските работници.


спас
13.11.2012 08:32:05
0
0

ne im vqrvaite parite sa max.1500$ za 211 4asa,trqbva da raboti6 o6te 6o 4asa da se dokarat tezi1800$ az sam v izrael po sa6tataprograma rabotise mnogo vqrvaite mi ;)РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола