Екип на архитектурно студо "Хеликс", начело с архитект Севделина Недева, получи голямата награда "Къща на годината" в 16-ото издание на конкурса на списание "Идеален дом". Наградата бе връчена тази вечер от вицепрезидента на издателския борд на "Вестникарска група България" Венелина Гочева.

Отличената къща е от типа "интелигентен дом" - оборудвана е с датчици, които осигуряват електронно управление на различни домашни системи. Пълният комфорт включва и СПА център в подземието, домашен киносалон, както и добре оформен двор с басейн.

Домът се намира в квартал "Симеоново" и е 1000 кв. метра.

В най-стария и най-престижен интериорен конкурс в България награди бяха раздадени в още 4 категории - "Обществен интериор", "Малко жилище", "Студентски проект", и за първи път тази година - "Домът на читателя".

Наградата в последната категория бе връчена на Пенка Георгиева. Сред номинациите на читателските домове бяха пет жилища, между които и това на Радина Червенкова и Коко Каменаров.

Наградата за обществен интериор взе студио "ФУНКТ" за обзавеждане на ресторант "Това".

Николай Стоянов, който бе отличен с втора награда в категорията "Жилищен интериор", получи и голямата награда в категорията "Малко жилище".

Неговата работа се изразява в обзавеждането на апартамент от 42 кв. метра, чийто интериор е публикуван в списание "Идеален дом" през 2011 година.

След гласуване във фейсбук е определена и награда за студентски проект, която взе Росица Радомирова.

Журито е определило и една специална награда - за архитект Виктор Василев.

"Интериорът на архитект Василев събра овациите на цялото жури, но за съжаление работата му не отговаря на условието да е извършена в България. Става въпрос за обзавеждане на къща в Тоскана", каза по време на церемонията главният редактор на списание "Идеален дом" Мариана Светославова.


mimi
17.05.2012 21:52:06
0
0

Браво, знаех, че журналистиката в България е платена, ама не подозирах, че е чак толкова добре платена

kol4o
17.05.2012 22:39:22
0
0

mimi ako za teb tova e platena jurnalistika trqbva da vidi6 politi4eskite statii. I BTW - ako znae6 kakvo e tova de :) , za men tova e statiq koqto si zaslujava pro4itaneto i e dosta interesna makar 4e domat na snimkata izglejda natrufeno i neprakti4no , a sa6to taka i trudno za poddarjane koeto obob6tava ob6to vzeto vsi4ko koeto go opredelq kato dom ne za parvo mqsto

---
18.05.2012 08:41:14
0
0

такава къща не всеки може да има...

Десислава Иванова
28.05.2012 16:36:34
0
0

Конкурсът на сп.Идеален дом традиционно отличава най-добрите архитектурни постижения. Този път къщата е супер и В.Гочева с право връчи наградата на арх.С.Недева.

Чавдар
29.05.2012 17:59:35
0
0

В.Гочева с основание може да се гордее с изданието на ВГБ - сп."Идеален дом" се утвърди през годинните и запази вярна читателска аудитория.

Вероника
29.05.2012 18:14:22
0
0

Къщата от снимката си е супер. Не бих отказала да живея в нея. А щом и от сп.Идеален дом са я отличили, значи и специалистите са на това мнение. Та техния конкурс за архитектурни постижения е вече традиционен.РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола