Новият председател на БСП-София е Анна Янева.

„Оспорваната надпревара днес за мен е положителен знак. Всички заедно можем да работим в битката, с която сме се заели", заяви Янева, която беше избрана на второ гласуване измежду трима кандидати с подкрепата на 96 делегати.

„Първоначално останаха 5 от 14 кандидати. Другите колеги си направихме самоотводи и останаха петима: Анна Янева, Георги Кадиев, Николай Малинов, Борис Цветков и Валентин Иванов. Първият път избирахме между тях", обясни Корнелия Нинова. След първия избор, са останали Анна Янева, Борис Цветков и Николай Малинов с еднакъв брой гласове. „Втори път се наложи да избираме между тях тримата и избрахме Анна Янева - с 96 гласа", посочи Нинова. Борис Цветков е получил 45 гласа, а Николай Малинов - 49.

В новия състав на Градския съвет бяха избрани 72-ма души. За председател на Градската партийна контролна комисия е избран Веселин Гъжев.

Анна Янева ще оглави градската организация в столицата, но ще трябва да се откаже от депутатското си място, защото според устава на партията, тя няма право да съвместява двата поста. Чл. 20 от Устава гласи "Избраните за кметове, областни управители, народни представители, представители в Европейския парламент, министри, зам.-министри и изпълнителни директори на агенции не могат да бъдат председатели на общински, районни, градски и областни съвети на БСП".

Досегашният председател на БСП-София Румен Овчаров се оттегли от поста си вчера сутринта след 12 години начело на най-голямата градска организация.

При сбогуването си Овчаров благодари през сълзи на съпартийците си в прочувствена реч пред 12-ата им отчетно-изборна конференция. Те го изпратиха с овации и ставайки на крака.

Рокадата се наложи заради нов член в устава на левицата, който не позволява един и същ човек да е едновременно депутат и председател на градската организация.

В новия партиен устав има ограничение за съвместяването на публични длъжности и ръководни постове в партията.

Според документа избраните за кметове, депутати, евродепутати и министри не могат да бъдат председатели на общински, районни, градски и областни съвети на БСП.


М. Палаузов
13.05.2012 11:31:42
0
0

Къде сте, Георги Димитров и Васил Коларов, Емил Марков, Антон Иванов, Малчик и хилядите водачи на народа, за да видите как вашата и нашата БКП беше обсебена от някакви мътни социалисти - с леви приказки и десни убеждения? Като Р. Овч., разиграващ водевили и смешни сълзи, този крадец на милиони, или Масларова, или Гергов - все отбор крадци и социални демагози. Довели трудовият народ до лумпенизация, нихилизъм и отказ от борба. До власт на милиционери, неграмотници и кафяви насилници. До триумф на реакцията и дивата балканста бакалска пасмина от мръсници и айдуци. Къде си, ляво? Светът верви наляво, а тук се ражда чудовище.

Гражданин
13.05.2012 12:38:31
0
0

Възмутително! Подигравка с левите идеи, подигравка с мислещите и интелигентни хора, които се надяват, че ще се намерят достойни лидери, а не измислени кукли на конци!

симпатизант
13.05.2012 12:53:05
0
0

Падение и позор! Миналите векове раждаха титани на мисълта, настоящият - пигмеи, ламтящи за власт, без реална оценка на собствените възможности. Кой ляво мислещ, интелигентен човек ще гласува за тази примадона (бивша секретарка на Р. Овч., издигната от него до депутат, а сега и председател на градската о-ция) или пък за онова лапацало с купешки речник -И Йотова, която се блъска в навалицата не от любов към левите идеи, а от любов към заплатата в Европарламента!

Един от народа
13.05.2012 12:58:21
0
0

Къде са онези оратори като Т. Дончева, Я. Стоилов и т.н.? Защо не се кандидатираха за поста председател на Софийската о-ция? Нямат ли усет за пропастта, към която водят БСП настоящите, докопали се до властови позиции сламени човечета? Язък, язък! Светът върви на ляво, издига лидери, а тук - накъдето да се обърнеш - ужас и безумие!

социалист
13.05.2012 14:16:07
0
0

Както се казва, коментарът е излишен! ЖАЛКО.

:(
13.05.2012 15:18:55
0
0

и от тази ли чакате да поведе младите?и изборна победа?смях!бойко ще е пожизнен премиер с такива кадри!серго, серго, по-добре да беше издигнал моника - поне е по-хубава.

БЪЛГАРИН
13.05.2012 15:33:45
0
0

Защо сте толкова наивни? Всичко се диктува от украинския хитрец Сергейчо!! Той прекрасно знае, че БСП е в трета глуха и няма нужда от кадърни хора!!! Колкотко повече боклук надолу, толкова той ще стои начело без конкуренция!!

baba vi
14.05.2012 13:09:07
0
0

100 годишна партия? Те тоя (Всичко се диктува от украинския хитрец Сергейчо!!) вече я утепа. Амин!!РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола