ЛОНДОН - Световната интернет компания “Гугъл” пуска на пазара търсачка от ново поколение, съобщи Би Би Си.

Специалистите й ще използват за целта т.нар. семантична уеб технология, позволяваща резултатите от търсенето на даден обект в мрежата да дават много повече резултати. Според тях колкото и да не им се вярва на обикновените хора, търсенето в интернет все още било в пелени.

Днес “Гугъл” държи 63 на сто от американския пазар срещу 20 на сто за основния му съперник “Яху”.

Новата търсачка ще скалира резултатите според много повече критерии. Например ако напишете в “Гугъл”,че търсите нов ресторант, търсачката ще ви отговори не само къде има такива, но и ще ви даде разбивка по ценова листа, резултати от различни форуми, видео и снимков материал.

Всички те ще бъдат подредени по нов начин в един резултат, който ще идва само с едно кликване на мишката. “Гугъл” вече ще може да разграничава по-добре разликите в смисъла, който една и съща дума, пусната като търсена. Така ще се избегнат сегашните конфузи, когато потребителите търсят едно, а получават резултат за съвсем различно нещо.

Това ще бъде качествено нов начин да гледаме на мрежата, убедени са в “Гугъл”.

 

Забрана в Гърция

Гърция се опъна на гиганта “Гугъл”. Агенцията за защита на личните данни забрани услугата Street View на територията на страната, предаде Би Би Си. Тя показва снимки на улиците, включително и на тези с жилищни сгради. Агенцията настоява да знае как ще бъде защитена неприкосновеността на гражданите и иска информация за срока, в който фотографиите ще бъдат съхранявани. “Гугъл” обеща да предприеме стъпки да пази личните данни на гражданите.


Киреза Стирянов
19.05.2009 11:07:09
0
0

Пробвах нови търсачки,рекламирани усилено като по-добри от Google,но те въобще не могат да четат кирилицата.За чий...така ги рекламират.Може наистина и да са по-добри,но когато научат благословената от бога КИРИЛИЦА!!!РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола