Образът на Богородица с ореол около нея се е появил сякаш от само себе си върху яйце  преди Великден в село Буховци, Търговищко. Изображението се появило след  шаренето му от 9-годишната Габриела Илкова в дома на баба й Атанаска Петрова.

Заедно с внуците жената шарила яйца в дома си. Най-малката Габи ги завила в плат, нашарен с различни боички. Първо малката извикала в почуда, че на яйцето й се е явил Дядо Боже, разказа баба й. Жената обаче по-скоро вижда там Богородица с младенеца, като от стара икона. Дъщеря й Милена пък намира прилика с картините, пресъздаващи образа на Ванга.

"Отнесохме яйцето на изложба след празника в читалището в Буховци. Всеки вижда различен образ, но повечето при внимателно вглеждане отблизо го оприличават на Богородица с голям ореол около нея. Важното е, че хората се радваха на картината на яйцето. Приемаме го като поличба за добро! Дано и за селото и за семейството ми да бъдат благодатни дни", сподели Атанаска по телефона.

"Белязаното" яйце било от домашните кокошки, които шетат, съвсем по евро регламентите, на воля из двора и се хранят здравословно. Боичките пък били най-обикновени, купени от магазина. "Сигурно технологията на шарене и чистите детски ръце са сътворели образа", смятат местните.

След изложбата Атанаска дала яйцето на дъщеря си Милена, за да го занесе на малката художничка в дома й в града.

 


Ник
19.04.2012 17:31:22
0
0

Нищо ново, фантазиите работят. Един познат освети маартеници в полска католическа църква, хора всякакави

да
19.04.2012 18:56:01
0
0

Първо малката извикала в почуда, че на яйцето й се е явил Дядо Боже, разказа баба й.-права е малката-само че още не е дядо,и живее в банкя

Michael
20.04.2012 16:50:49
0
0

abe vie po-kofti snimka ne mojahte li da slojite?

dete
30.04.2012 13:26:43
0
0

palni gluposti , vsi4ko e pokaznost. naistina risunkata e interesna, no ne mislya 4e moje da se namesva Bog tukaРЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола