От известно време, скъпи родители, българската азбука започва с главната буква Б. Даже, за да бъдем максимално точни, с две главни букви - Б. Б. Затова, както се сещате, не е лошо всеки петък да осигурявате на дечицата си поглед към новите тенденции в езикознанието. Лесно е: отивате до вестникарската сергия и заедно с всекидневния “Труд” купувате чудната книжка “Вече знам” с прекрасни илюстрации на “Дисни”. Двете заедно днесструват само 5,89 лв.

“Аз знам два вида букви - главни и гладни - заяви Мечо Пух, докато облизваше дъното на гърненцето с мед. - Това съм го описал в своя труд “За буквите” най-подробно.” Милият Пух явно не е съвсем на “ти” с писането. Но пък децата ви трябва да бъдат - иначе как един ден ще подписват постановления с “Министър Еди-кой си”, докато с другата ръка бъркат в кацата с бонуси?... Това на шега.

А насериозно - умните хора от “Егмонт България” са се усетили навреме и заедно с “Труд” и приятелчетата на Мечо Пух ви дават възможност да се позабавлявате с дечурлигата си, докато те се ориентират в дебрите на главните букви с помощта на първата книга от поредицата “Вече знам”.

Тя е полезна за малчугани между 5 и 6 години. Благодарение на нея детето ще се запознае с буквите от азбуката и ще се подготви за двата най-важни етапа в началното образование - писане и четене. Вашата помощ също е необходима - помагайте на детето при изпълнение на упражненията, за да върви ученето успешно и приятно.

“Главните букви” (както и останалите книги от поредицата) съдържа степенувани по трудност занимания, като се започне от това как се държи правилно молив, през повтаряне на пунктирани хоризонтални и вертикални линии и извивки, до упражнения за разпознаване на буквите. Различните графични упражнения, занимателни задачи, разноцветни лепенки и игри с Мечо Пух и останалите обитатели на Голямата гора със сигурност ще научат детето уверено да назовава и пише главните букви. При това по лесен и забавен начин.

В книгата буквите са групирани и представени по своите графични признаци. Това е така, защото проучванията показват, че разпознаването на елементите и уникалните форми улеснява научаването на азбуката от малките деца. Докато боравят с познати признаци, те лесно се научават да разпознават буквите, а след това и да ги пишат правилно и красиво.

В първата книга от поредицата “Вече знам” ще откриете и различни идеи за допълнителни упражнения, с които да занимаете детето през свободното време и за затвърдите наученото.

Заниманията ще подготвят малчуганите за следващия етап в научаването на азбуката - разпознаването на малките букви, които ще плъзнат по сергиите с “Труд” на 30 март.

КАЛОЯН ГЕОРГИЕВ

Поръчайте онлайн "Вече знам" на Disney в mediamall.bg
РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола