Ако сте над 40 години, най-вероятно вече сте изпитвали остеоартрозна болка. Симптомите са болезнено познати -скованост и режеща болка в ставите при всяко движение. Нито  можеш да се наведеш, нито да се изправиш, а стълбите изведнъж стават непреодолимо препятствие... А графикът е претъпкан с ангажименти, които не търпят отлагане - и решаваш да действаш. Веднага. Най-лесното решение  според повечето активни хора е в  болкоуспокояващите.Основно те са т.нар. Нестероидни  противовъзпалителни средства (НСПВС).Това, което и уж добре информираните пациенти обикновено не знаят е, че  още на 8-та минута след приема на НСПВС по лигавицата на стомаха вече се забелязват лезии. 70% от страдащите от ставни болки се самолекуват, доказват представителни проучвания.70% от самолекуващите се пък не знаят,че при продължителна употреба на болкоуспокоителни и противовъзпалителни медикаменти или при ударни високи дози НСПВС се уврежда лигавицата на стомаха и се образуват язвички. Ако не се вземат мерки (да се приемат медикаменти,които предпазват стомашната лигавица),може да се стигне до кървене и дори перфорация на язва, което е състояние,застрашаващо живота.Затова съветът на специалистите е: Консултирайте се с лекар за вашите оплаквания,като не забравяте да подчертаете загрижеността си за състоянието на стомаха при евентуално лечение с НСПВС. Ако вече сте над 65 години и имате ставни болки,то вие сте сред рисковите пациенти и по отношение на стомаха,защото стомашната лигавица след тази възраст е много по-уязвима.Положението се усложнява още повече,ако вече сте имали кървене или язва.Тогава предпазните мерки по-отношение на стомаха са абсолютно задължителни.Рискът става още по-голям,ако заради други заболявания приемате кортикостероиди или антикоагуланти .

Вече има начин да излекувате болката в ставите и да предпазите стомаха. И този начин е добре познат на всички специалисти, които се грижат за пациента комплексно,а не "на парче" .По този начин ще си осигурите лечение на болката в ставите, като едновременно с това ще защитите и стомаха.

За повече информация посетете www.dvijise.bg

Попитайте Вашия лекар.

Публикацията е подготвена с материали на Dvijise.bg


име
26.03.2012 08:34:54
0
0

аз съм на 28 и отдавна изпитвам такива болки

123
26.03.2012 08:35:30
0
0

не само при тези болки хората най-често прибягват до болкоуспокояващите

::::
26.03.2012 18:40:42
0
0

Това си е реклама на скъпото лекарство на Астра Зенека и нищо повече.Много открита платена статия

adagio
03.04.2012 22:39:12
0
0

Заглавието е глупаво - лекувайте болката в ставите като пазите стомаха. Т.е излиза, че като пазиш стомаха си, автоматично лекуваш болката в ставите. Правилно е да се каже лекувайки...., тоест в този процес, правете и това - пазете стомаха си. журналяРЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола