Две оранжерии за култивирано отглеждане на канабис разкриха криминалисти на Областната дирекция на МВР и районното управление в Сливен, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Задържан е 50-годишният И.П., криминално проявен. Той е заловен, докато се грижел за растенията в избено помещение на къща в града.

При извършения оглед е открита домашна оранжерия с изградена напоителна, климатична и отоплителна система, с 240 стръка канабис, отглеждани в саксии.

В съседна постройка на същия имот е открита втора оранжерия с 250 саксии с канабис. В друга постройка са намерени и иззети 13 буркана с различна вместимост, наполовина пълни със суха зелена листна маса, реагираща на полевия тест на канабис.

От апартамент на ул. „Ал.Стамболийски" в града са иззети около 2 кг суха зелена листна маса и около 2 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин, електронна везна, незаконно притежавана карабина „Щаер" М95 и 20 патрона калибър 7/64.

Като съучастници на И.П. са задържани още двама мъже, живеещи в частния имот - И.Д.(26 г.) и Д.С.(27 г.), както и една жена - М.А.(36 г.), живееща в апартамент в Сливен.

Продължава работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на задържаните.
РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола