Любителите на задграничния риболов не бива да съжаляват особено за забраната по гръцките реки, тъй като пред тях се открива нова страхотна перспектива. В Русия са напъват да освободят от всякакви такси въдичарите, а платен да бъде само промишленият риболов.

Председателят на руската Федерална агенция за риболов (Росриболовство) Андрей Крайний вече се отчете пред премиера Владимир Путин за подготвените промените в Закона за риболова.

Ако поправките бъдат приети, както се очаква, то любителският риболов в Русия фактически ще стане напълно безплатен. Разрешителните за улов, които в момента са необходими, ще бъдат премахнати.

Освен това законопроектът предвижда въвеждане на забрана за продажба на рибарски мрежи. В края на седмицата документът ще бъде внесен в руското правителство. За това, че Владимир Путин проявява повишен интерес към риболова, говори не само отделеното от него внимание на законопроекта. Андрей Крайний съобщи, че на 19 февруари стартира маратонът по спортен риболов на Можайското водохранилище, който и този път ще бъде под патронажа на премиера. Не е тайна, че Путин е един от най-страстните въдичари в Русия и не пропуска свободен ден, в който да не се отдаде на любимото си хоби.


Chitatel:
23.01.2012 08:08:43
0
0

Tozi chovek,neprekasnato e na riba?

Chitatel:
26.01.2012 15:53:00
0
0

Az ne go poznavam tozi chovek,no toi ot dve sedmici e na riba.РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола