Бившето ръководство на АЕЦ “Козлодуй” е продавало апартаменти на безценица през 2007 г. и 2008 г., показва проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). От сделките дружеството е понесло финансови вреди за 1,78 млн. лв.

Финансовата инспекция е започнала проверка в централата през 2011 г. след подаден към нея сигнал. За периода 2007 г. и 2008 г. АЕЦ “Козлодуй” е продала 280 имота - 276 апартамента и 4 гаража за 1,7 млн. лв. Оценката за тях е извършена от фирма “Пропърти експерт” ЕООД - Варна, избрана след конкурс.

Според финансовата инспекция обаче оценката не е била валидна към датите на продажбите и данъчната стойност на апартаментите и гаражите е двойно по-висока - 3,49 млн. лв. Средната цена за един апартамент излиза около 6000 лв.

Съгласие за продажбите е дал и бившият икономически министър Петър Димитров, пише в доклада на АДФИ. Акт е съставен на бившия шеф на централата Иван Генов. Вчера той не отговаряше на мобилния си телефон. Новото ръководство на централата ще трябва да си търси разликата в цените на жилищата по съдебен път.
РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола