Новоизбраната кметица на София Йорданка Фандъкова, 61 общински съветници и 32-ма кметове на кметства ще положат днес клетва и ще встъпят в длъжност за следващия четиригодишен мандат.

След това тържествената сесия по правилник ще води най-възрастният общинар - доаенката на градския парламент юристката Лилянда Еленкова, която бе съветничка и в предишния мандат. На сесията ще бъде избран с тайно гласуване председател на съвета и неговите заместници. Очаква се мнозинството на ГЕРБ да предложи отново за общинар №1 Андрей Иванов.Срещу номинацията му през изминалите дни имаше колебания и сред ГЕРБ-ерите. Сигурно е, че левицата няма да подкрепи кандидатурата му. В предизборната кампания те отправиха многократно остри критики срещу стила на Иванов. Кандидатурата му вероятно ще бъде подкрепена от ГЕРБ и от десницата, както и от двама общинари от “Атака”.

За зам.-председател от ГЕРБ вероятно ще бъде предложен Николай Стойнев, който досега бе председател на комисията по стопанска политика. Синята коалиция обмисля да издигне като своя номинация за заместник Вили Лилков, който е трети мандат общинар. Все още не е ясно кой свой човек ще посочи за ръководството на градския парламент БСП.

На следваща сесия на градския парламент ще бъдат одобрени и ръководствата на постоянните комисии. Те ще бъдат оглавени от съветници от ГЕРБ, но управляващите смятат да предложат на другите партии в съвета да излъчат свои представители за зам.-председатели. За да се оптимизират разходите на градския парламент, броят на комисиите ще бъде намален.

На първата работна сесия на 14 ноември ще бъдат одобрени и предложенията на новата кметица Йорданка Фандъкова за управници на 24 -те района. Дванадесет от досегашните ще запазят постовете си, а останалите ще бъдат сменени. Остават излъчените в предишния мандат от ГЕРБ кметове на район “Студентски” Димитър Дилчев, на “Искър” Йордан Томов, на “Връбница” Младен Младенов, на “Кремиковци” Иво Панев, на “Банкя” Рангел Марков”, на “Красно село” Пламен Църноречки, на “Сердика” Тошко Кръстев, на “Подуяне” Ева Митова, на “Красна поляна” Иван Чакъров, на “Илинден” Миглена Веселинова и на “Надежда” Димитър Димов.

С нови управници ще се сдобият районите, които досега се управляваха от кметове на СДС, ДСБ и БСП. Така за синия досега район “Витоша” ще бъде предложен досегашният съветник от ГЕРБ Стойко Дуков,а за “Лозенец”, където кметуваше Прошко Прошков - членът на ръководството на младежката организация на ГЕРБ Любомир Дреков. Досегашната кметица на “Люлин” предпочете да остане съветник в общинския съвет и затова на нейно място ще бъде назначен досегашният зам. областен управител Милко Младенов.

Поста в “Младост” поема Цвета Авджиева,шеф на 25 ДКЦ. За “Нови Искър” е предложен шефът на местната структура на управляващите в района - Светослав Тодоров.

Кметица на район “Възраждане” Ева Сеизова, която изкара два мандата, пък ще бъде заменена от досегашната административна секретарка на района Савина Савова.

В “Триадица” е предложен банкерът Стоян Николов, а в “Изгрев” - Митко Димитров.

Все още не е ясно кои ще са кандидатите на ГЕРБ за останалите райони на града. Не е определен управникът на район “Овча купел”, където два мандата на поста бе Пламен Йорданов (ВМРО). Не е одобрена и нито една досегашна номинация за районен кмет на централния район “Средец”.


stolicanin
08.11.2011 10:15:55
0
0

Тежка ще е задачата на г-н Л.Дреков.Предшествениците му ,всичките от прословутата ДСБ продаваха нашето достойнство на собствен глас ,погазвайки и законите на страната и разпоредбите на Главния архитект на столицата.Заблуждаваха арх.Вл.Калинов ,като вместо строг анализ и контрол пишеха отговори за подаден сигнал за нарушение на ЗУТ ,ЗЕС с отговорите:"текат някакви строителни работи"а се изграждат НЕЗАКОННИ строежи!/подпис Пр.Прошков/ДНСК разпорежда своето РЕШЕНИЕ а кмета на столичната"Лозенец"не го изпълнява,години наред!Главния архитект на района ,главната инж.Маркова всичките са в кюпа на тези машинации!

георги найденов
08.11.2011 11:10:20
0
0

за община искър значи нищо няма да се промени,жалко чегласувах за вас т.е. за промяната но уви ромския вот се оказа решаващ г-жо фандъкова с каво ви спечели стария кмет - с големия списък от чакащи за общински дом ,но такъв получават само тези който си платят,това важи и за търговските обекти там системата е неразбиваема секретар милка попова с млад любовник началник на търговсия отдел машина за правене на пари за наша сметка неграмотна администрация гс грубо отношение към нас гражданите иоще...........още

kiko
08.11.2011 13:14:01
0
0

А ето кое герберче ще управлява най-бедния столичен район "Нови Искър": да ни е честит, виж в линка по-долу: http://www.noviiskar.bg/20-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d1%81%d0%be%d1%84%d0%b8%d1%8f/%d0%bf%d0%be%d1%82%d0%b2%d1%8a%d1%80%d0%b4%d0%b8-%d1%81%d0%b5-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2-%d1%82%d0%be%d0%b4%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b2-%d1%89%d0%b5-%d0%b5-%d0%bd%d0%be%d0%b2/

михаела колева
08.11.2011 13:26:37
0
0

за община искър аз също съм се сблъсквала с много грубо отношение от страна на администрацията служителката от касата вулгарна цинична лъжи ис парите оплаках се на кмета стария нов поне от намеренията ви г-жо фандъкова да го назначите, а той ми отговори не ме заниманай оправи се с касиеирката , както се вижда сами трябва да се оправяме

rrrrrrrr
09.11.2011 11:00:21
0
0

Ужасена съм от избора им за район "Искър". Този човек пожизнен кмет ли ще е и какво ново ще направи за Дружба, при положение, че толкова години не си мръдна пръста за нищо. Само се пребоядисваше според посоката на вятъра. Това сигурно е единственият район без нито една нова детска градина през последните години, нито лев инвестиция в паркове и облагородяване на пространствата пред блоковете... Ужасно е и явно още 4 години ще е такаРЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола