Бонд, Джеймс Бонд... Колко ли пъти сте чували думите на британския таен агент, в чиято роля са блестяли кинолегенди като Шон Конъри, Тимъти Долтън, Джордж Лейзънби, Роджър Мур, Пиърс Броснан и Дениъл Крейг.

Едва ли писателят Йън Флеминг някога е допускал, че героят му ще се превърне в печатница за милиарди долари и ще продължава да вдъхновява киното 70 години след раждането си на хартия. Агент 007 продължава да вълнува и догодина ще се появи 23-ият филм от и без това най-дългата и абонирана за неминуем успех кинопоредица.

А това естествено създава нови възможности за гейминг индустрията, която през последните 2-3 петилетки не пропуска да прекопира в електронна игра всичко що-годе благодатно като екранен сюжет. Така че новата GoldenEye 007: Reloaded от тази гледна точка не е никаква изненада. Това, което прави играта различна, е, че не робува на киноносталгията, а следва собствен, и то добър сценарий.

На практика тя е почти непроменена версия на миналогодишното издание за Бонд, което бе пуснато за конзолата на “Нинтендо”. Сега вече ще я има за “Плейстейшън 3” и “Ексбокс 360” като основно е пипната само визията.

GoldenEye 007: Reloaded е бърз и вълнуващ шутър, чието основно достойнство обаче е, че не разчита само на брадати спомени.

Най-доброто е миксът от екшън с чисто шпионски прокрадвания, мисии и елементи на тихо напрежение. В тази игра има огромно разнообразие от сценарии, можете да качите тайния агент на британската корона на всевъзможни транспортни средства - като се започне от високопроходим джип и се премине през хеликоптер, самолет и дори подводница. Бонд и МИ-6 са навсякъде!

А оръжията ли? Естествено в началото на XXI век 007 не ходи само с втръсналия до болка пистолет с дълъг заглушител, а може да избира от цял арсенал пушкала! Пак можете да гръмнете бешумно врага в собствения му зорко охраняван дом, но когато ножът е опрял до кокала и ви е надушила цяла армия от бабаити - вадите автомати и гранатомети.

Друго достойнство на играта е, че двете й версии - един играч и екшън в мрежа, са съвсем пълноценни.

Така че около 5-те часа, които са необходими за превъртането на играта, са доста забавни. Ще се размотавате по цял свят и ще раздавате на кило справедливост в отделните мисии, спуснати от Бъкингамския дворец.
РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола