“Чудим се на акъла на Любо - да вземе да сади марихуана, та да лежи сега по арестите! Баща му почина неотдавна и много пари му остави. Като отишъл да ги обмени в банката, нямали толкова евро да му ги обменят.”

Така говорят в кръчмата в Говедаре.

Темата за акцията на антимафиотите в петък, при която беше разбита цяла фабрика за марихуана, бе изместила напълно в неделя тази за изборите. Сред тримата арестувани от ГДБОП е 50-годишният им съселянин Любомир Александров. Белезниците щракнали още и на ръцете на Борислав П. (48 г.) от Пазарджик, както и на 37-годишен мъж от Огняново с инициали А. С.

Спецполицаите нахлули изненадващо в оранжерията от 5 дка в края на Говедаре, стопанисвана от тримата авери. Тя цялата била засадена с канабис. Полицаите изкоренили и унищожили 5600 стръка. В съседна къща били открити 184 кг изсушена марихуана, подготвена за пласиране. Там имало професионално оборудване за обработка на канабиса. Намерени били още картечен пистолет, пушка помпа и боен пистолет, както и 22 000 лв. в брой. В склад в някогашното ТКЗС в село Добровница бандата съхранявала техника за още един наркопарник.

“Тая оранжерия я държи под наем пазарджиклията Борислав, или Боби, както му казваме в Говедаре. Поне от 5 г. тя действа. Ако през цялото време е

вадила марихуана, не ми се мисли колко нещо е продадено на наркоманите”, казва един от групата мъже.

Друг разказва, че говедарецът Любомир още е ерген, а по време на полицейската акция майка му била на почивка. “Той си имаше проблеми с полицията и по-рано. Запален иманяр е и е пръснал маса пари за металотърсачи.”

“Бас ловя, че скоро няма да видим Любо в селото”, подава палеца си един от зяпачите. Никой обаче не му се хваща.


dj_efe
19.03.2012 04:11:06
0
0

QKO SEKSI QKO SEKSI QKO SEKSIРЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола