Топмоделът DS5 от линията DS на “Ситроен” ще се продава в България от началото на 2012 г.

Това стана ясно във вторник вечерта на тържество по повод 20-ата годишнина от основаването на “Автомотор корпорация” - официален вносител на френската марка.

Иновативният и утопичен модел идва на нашия пазар оборудван с интелигентен тракшън контрол, комбиниран с ESP, за оптимално овладяване на автомобила в най-деликатните ситуации на пътя. Новост е и автоматичното превключване на къси светлини в съответствие с осветеността на околната среда. Това става посредством миниатюрна камера, вградена във вътрешното огледало. Друга камера следи автомобилът да не напуска лентата на движение без подаване на мигач и предупреждава шофьора с вибрации на седалката. DS5 е и първият автомобил на марката, който разполага с пълна хибридна дизелова технология Hybrid4. Тя предоставя мощност от 200 конски сили със задвижване на четирите колела, съчетавайки работата на дизеловия агрегат и електродвигателя.

На тържеството в търговско-сервизния център на “Автомотор корпорация” в Божурище присъстваха директорът на “Ситроен Испания и Южна Европа” Алфредо Вила Бланко, мениджърът за Южна Европа Жан-Кристоф Каландо и посланикът на Франция у нас Филип Отие.

Вижте предизборния сайт на "Труд"
РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола