“Батко, дали ще можеш да ме заведеш да се снимам с Азис?” 5-6-годишната Аля направо ще се разреве. Как да й обясниш, че точно костинбродската звезда се движи с 4-ма бодигардове, влиза директно зад сцената и се пази от всякакви контакти с фенове. За разлика от другите участници в заключителния концерт от турнето на Фен ТВ в Перник. С лайфа завърши лятната обиколка на звездите на чалгата, като към тях т. г. се присъединиха и имена от останалите жанрове. След като отпадна концертът в Благоевград, фенската маса се насочи към Перник, където се изсипаха над 25 изпълнители, за да пеят, още поне толкова техни колеги, за да гледат, плюс близо 8000 почитатели.

“Дошла съм от София само за да чуя Десислава на живо. Аз съм най-голямата й фенка!”, пиука малката Яна, която макар че е на 13 г., пътувала с родителите си и куп приятелки да попеят с любимката си. Като гледаш мама и тате, парите, които са дали, никак не са им излишни, обаче какво да правиш - кумири. А и те се радват на музиката не по-малко от щерка си.

“Ние сме тук заради Азис, само той прави шоу!”, крещят 10-ина тийнейджъри от Бобов дол, докато се бутат да минат по-близо до фолк краля. Казват, че преди да влязат, са подгрели с двулитрови пластмасови бири от магазина. За по-евтинко.

Иначе светът изглежда съвсем объркан - Азис пее с фланелка на Iron Maiden, а лиричният до немайкъде Миро - с такава на “Миньор”. Нетърпеливи дечурлига, мами, татковци и баби са заели места на “Стадиона на мира” още към 18 ч, 2 часа преди официално обявеното начало. На челни позиции се бутат “рамо до рамо” последователи на Миро, Азис и Алисия. Най-силни в пеенето са привържениците на Десислава, а най-игриви - на Емануела.

Още преди началото на концерта охраната допускаше хлапета да разговарят и да се снимат с някои от идолите си. Непълнолетни нетърпеливо чакаха за автографи. За разлика от дискотеките и клубовете, които са само за притежатели на лични карти, тук те можеха да прегърнат и да се снимат с няколко звезди, и то само срещу билет от 5 лв. Децата до 9 г. дори не плащаха вход, но задължително бяха с придружител.

Тълпи от почитателки минаваха през пропуска, барнати досущ като идолките си с тежък грим, рокли и поли, дълги “до пъпа”, натруфени със специални прически за повода, сякаш са тръгнали на бал. От ВИП местата концерта изгледа дори кметицата на Перник Росица Янакиева.

Към обещаните певци - Емануела, Алисия, Ивена и Джина, Теодора и Софи Маринова, се присъединиха Искрен Пецов, Йоанна, Теди Кацарова, екскаризмата Галя, Криско и други. Галя и Миро позираха за снимки заедно, но пяха поотделно. Тони Стораро отложи в последния момент идването си заради силни болки в кръста и така Емануела закри последния концерт. Тя бе отново с жълта булчинска рокля, но пред “Труд” сподели с усмивка, че вече е “трайно необвързана” с гаджето си Денис.

Зад кулисите Десислава обеща т. г. да участва на “Евровизия”, като вече била готова с 5 различни песни. Щяла да заложи на денс звучене. Тя бе отложила друго свое участие и бе взела сина си Майки точно както и Лияна, Софи Маринова и Алисия на предишни концерти от турнето.

Последната вечер започна с македонски и народни песни. Поп частта откри Миро. Освен че пя със споменатата тениска, накрая подари шапката си на фенка и страстно я разцелува. Момичето а-ха да колабира от радост.

Чалгата започна с Теодора. Азис трикратно бе викан на бис и накрая се разрева от вълнение на сцената. Макар и с екстремната тениска не метълите, той си пя каквото си знае.

Въпреки последните 2 безплатни турнета на конкуренцията “Пайнер” билетите от 5 кинта не успяха да изплашат феновете на годишния музикален поход на “Ара” и “Диапазон рекърдс”. Срещу тази сума те извиваха кръшни хора на народни песни, кефиха се на златни хитове от естрадата и попа и завършваха с пищни кючеци.

Кристиан СТАВРЕВ


УЙЧО
29.08.2011 05:48:29
0
0

ЦРЪН СМРАДЛИВ СИГАН ХЕВИМЕТАЛИСТ ТОВА Е ВРЪО НА СЛАДОЛЕДО!АШКОЛСУН ЗИSИ ДА ТА ЕВА У ГЬОТВЕРЕНА!

Maraq
29.08.2011 10:56:49
0
0

и аз бях там- много голям купон беше

Sessilly
29.08.2011 13:27:29
0
0

Ела боже си прибери вересиите! Добре, че поне вероятността Брус да сложи тениска с лика на Азо е абсолютно нулева!

Ваня
29.08.2011 16:25:31
0
0

Обожавам го този Азис. Страхотен певец е да му се невиди.

9691
30.08.2011 03:30:15
0
0

Какъв певец бе? Този жалък гей, е резила на българската култура.

Azia
30.08.2011 19:55:15
0
0

Не си слушай Васе, страхотно пееш и няма значение как си облечен- гласът ти е страхотен!

Иван
30.08.2011 22:05:44
0
0

БРАВО, ВАСКО !! Не слушай завистливите, а давай напред!!!!УСПЕХ И БЪДИ ЗДРАВ !!

Иван
30.08.2011 22:07:23
0
0

Васко, ако запееш и хеви-метъл- УСПЕХЪТ ЩЕ БЪДЕ ОГРОМН,повярвай!!! Опитай и желая УСПЕХ !!

Иван
30.08.2011 22:08:04
0
0

Васко, ако запееш и хеви-метъл- УСПЕХЪТ ЩЕ БЪДЕ ОГРОМЕН,повярвай!!! Опитай и желая УСПЕХ !!

ддд
01.09.2011 23:25:48
0
0

aman ot tazi 4alga muzika!gorkite deca kakvo sly6gat?na kolko alkohal slu6ate tazi muzika????РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола