Топ 10 на най-дългите крака в женския тенис

Петра Квитова

И друг път е ставало дума за огромната промяна в антропометричните мерки на съвременния тенис - по-специално в дамската му секция. Този рейтинг обаче е напълно изчистен от субективизъм, защото всичко е в сантиметри. И то в много сантиметри.

Въпрос на научна дисертация е защо тенисът привлича като магнит ресурса на спортове като баскетбол и волейбол, които по право изземаха човешкия материал над 180 см при дамите. Но революцията вече е извършена и красавиците в тази класация са доказателството, че тенденцията ще върви нагоре и все по-нагоре и няма причина посоката да се променя.

1. Наоми Броуди

Неочакваната ваканция за Мария Шарапова е чудесна възможност за англичанката Наоми Броуди да заеме мястото и в сърцата на феновете, и то на мъжката половина. 26-годишната Броуди поразително прилича на Маша не само в мерките, но и в излъчването, което е по-важно. 189 см, безкрайно дълги крака, руса коса, сини очи, манекенски мерки. Единствената разлика между двете е, че едната бе години наред втора в света, а другата 122-ра. И за съжаление Наоми много рядко попада в телевизионните излъчвания, което е от съществено значение. Ако се напъне да мине 70-80 позиции напред, нещата ще станат съвсем различни. Нещо, което се отдаде с лекота на сънародничката и Йохана Конта, която като Пепеляшка извървя за една нощ пътят до славата.

2. Ана Иванович

От световно неизвестната Наоми Броуди правим лъвски скок към мечтата на мокрите сънища на половината човечество Ана Иванович. В последните 10 години сръбкинята превзе всички класация за красиви жени и се появи на всички корици на модни списания. В родината си е със статут на икона и независимо че няма постиженията на Ноле, е не по-малко обичана от него. Напоследък се подвизава със световния шампион Бастиан Швайнщайгер и претендират за правото да бъдат наричани най-известната светска двойка. Що се отнася до краката, те са абсолютно съвършени и толкова дълги, че пораждат неприлични импулси на въображението. Ана е вече на 29 години, но светът няма да и прости, ако не остане поне още 5-6, за да краси корта и спорта.

3. Даниела Хантухова

Вървим във възходяща линия, Ана Иванович е съвършена, но Даниела Хантухова сякаш вече е от друга планета. 33- годишната словачка може да патентова долните се крайници и това със сигурност ще є донесе милиони. Тя много скоро ще слезе от голямата сцена, тази неизбежност вероятно ще се случи в края на календарната година. Споменът за извънземните и крака обаче скоро няма да бъде заличен от съзнанието на многобройните є фенове. Успехите є като състезателка не бяха в излишество, но любовта и обожанието на поклонниците є бяха в проекция безкрайност, като нейните крака. Дори и следващата участничка с цялото си великолепие, не успя да затъмни единствената и неповторима Даниела Хантухова.

4. Мария Шарапова

А тя се нарича Мария Шарапова и според обективните оценки извърши революция по отношение на съчетанието сексапил - спорт. Маша, която е и наша, знаете защо, покори света с цялостна визия и излъчване, но след нея като шлейфа на Халеевата комета, завършекът на безспорното съвършенство са нейните крака. При 190 см обща височина те са досущ като приказка без край. За съжаление на нейните фенове, общата є визия ще отсъства поне от телевизионните излъчвания известно време. И загубата изглежда невъзпълнима. Заради някакъв си милдронат или мелдоний загубихме най-красивата гледка в спорта. Дали си заслужава от ВАДА да бъдат толкова строги и дали светът ще им прости глупостта да се занимават със самата Шарапова!

5. Гарбине Мугуруза

Възходящата линия леко се прекъсва от присъствието в класацията на едно момиче, което никога няма да бъде като втората, третата и четвъртата. Но пък като антропометрия отговаря на критериите да попадне в тази представителна извадка. Тя е сравнително отскоро в обективите, но вече натрупа огромна популярност. Гарбине Мугуруза, чието име издава баският є произход, опровергава напълно представите за испанската жена - като дребна, трътлеста и грозновата. Това бе наследството от великата Аранча Санчес. Гарбине гони 190 см, дългокрака до безобразие и изключително сексапилна. При това цялото бъдеще на света е пред нея. Тя е само на 22 и все още не е разбрала докрай възможностите, които є се откриват с тази визия.

6. Слоан Стивънс

По право в тази престижна компания трябваше да присъства и голямата Уилямс - Винъс. Нейните крайници - горни и долни, са умопомрачително дълги. Двете със Серина все едно, че не са сестри!? Но в последните няколко сезона се появи друго тъмнокожо момиче, което заслужава да го извадим от сянката на сестрите и да го поставим на заслужения пиедестал. Името є е Слоан Стивънс - с крака, които могат да участват във всеки един престижен и голям конкурс. Наистина афроамериканска газела, която привлича все по-голямо внимание около себе си. А и нали след неизбежния край на ерата на сестрите Уилямс трябва да остане онова, толкова неповторимо шоколадово излъчване, което прави днешния свят по-красив и пълноценен.

7. Виктория Азаренка

Типично славянско присъствие имаме в лицето на Виктория Азаренка. Определено няма как да се конкурира по общи показатели с Иванович или Шарапова, но все пак при нейните 185 сантиметра, крайниците са є достатъчно изразителни, колкото и да ги прикрива с мъжкаранските си гащи на корта. Кой знае защо Вика държи непременно да се отличава от останалите, като спазва постулатите на старата мода с гащета за баскетбол или волейбол. Но има неповторими моменти, когато с помощта на 12 сантиметрови токчета и вечерен тоалет, Вика заявява претенциите си за присъствие сред най-отличителните екземпляри в най-красивата фауна. Определено не є е цел да разбива мъжките сърца, но пък мястото сред най-дългокраките є е неоспоримо.

8. Кристина Младенович

Едно момиче с голямо бъдеще, това е французойката Кристина Младенович. Колко е французойка, е друг въпрос, но определено помага много на своята родина да промени впечатлението от Амели Моуресмо!? Доста красиви французойки направиха име в тениса - Головен, Корне, Бартоли, но на всички тях им липсваха поне 10 сантиметра отгоре, за да бъдат наистина запомнени като дългокраки красавици. Направи го само Мери Пиърс, но тя беше от Канада. Най-накрая Кристина Младенович извади Франция на картата и по този показател. За съжаление обещаващото є бъдеще засега не се покрива с реалността, поради слабите и резултати на корта. За да станеш втората Шарапова, се иска да биеш наред, на Младенович определено не є се удава.

9. Петра Квитова

Чехкините винаги са били еталон за красота, и то точно в долната част на тялото. Наскоро имаха Никол Вайдишова, която обаче твърде мимолетно мина през червения килим. В официално облекло, иначе наподобяващата на корта леко на Годзила, Петра Квитова е неустоим екземпляр. При нейните 183 см и очарователни сини очи сексапилът є буквално струи, но само когато е с рокля и пусната коса. Това е причината вероятно мнозина да се възмутят, че е поставена до най-големите красавици. Но не я подценявайте, Петра съвсем не е това, което е изглежда на корта. А и славянското є излъчване трябва да бъде уважено, дори и само заради принадлежността и към ареала на най-красивите жени в целия свят.

10. Дона Векич

Последният участник в класацията мина през много сериозен кастинг. Пребори се с татуираната чехкиня Кристина Плискова и новото швейцарско чудо Белинда Бенчич. Но наистина си спечели право да присъства в тази престижна класация. Името є е Дона Векич, хърватка по националност и гражданка на света. Дона Векич е само 179 см, но по-голямата част от тях са крака. При това блондинка, сини очи и доста приветлива усмивка. Засега толкова, но бъдещето е пред нея. Само на 24 години е, едва ли ще напредне много в световната листа, но със сигурност в следващите 10 години присъствието є няма да бъде незабележимо. В родната є Хърватия вървят сравнения между нея и Бланка Влашич. А това е вече много сериозен атестат!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена